Piatok17. máj 2024, meniny má Gizela, zajtra Viola

Slováci, traste sa: Budúci týždeň sa zima vráti v plnej sile!

Ilustračné foto
Ilustračné foto

BRATISLAVA - Ak ste sa vytešovali z teplého počasia, ktoré momentálne na Slovensku máme, vaša radosť bola predčasná. Budúci týždeň sa k nám totiž vráti zima v plnej sile. Teploty klesnú na úroveň, z ktorej mrazí už len na pohľad. Slovenský meteorologický ústav predpovedá až -10 stupňov.

Dnes - oblačno až zamračené a na mnohých miestach občasný dážď. Od cca 1700 m sneženie. Najvyššia denná teplota 8 až 14 stupňov. Teplota na horách vo výške 1500 m okolo 2 stupňov. Prevažne južný vietor 2 až 7 m/s, na juhozápade dopoludnia v nárazoch miestami okolo 13 m/s.

Piatok - vyvrcholí prílev vlhkého a teplého vzduchu od juhozápadu do našej oblasti. Oblačno až zamračené a na mnohých miestach občasný dážď, na hrebeňoch hôr sneženie. Nočná teplota 7 až 2, denná teplota 9 až 14 stupňov. Na severe okolo 7. Juhovýchodný až južný vietor 2 až 6 m/s.

Sobota - oblačno až zamračené a na mnohých miestach občasný dážď alebo prehánky, na hrebeňoch hôr sneženie. Nočná teplota 7 až 2 stupňov. Denná teplota 9 až 14, na severe okolo 7. Slabý až mierny premenlivý vietor do 5 m/s.

Nedeľa - veľká oblačnosť až zamračené a na mnohých miestach dážď alebo prehánky, na severe od cca 600 m sneženie. Veterno. Nočná teplota 6 až 0 stupňov. Denná teplota 4 až 10, na severe okolo 2.

Pondelok - od východu až severovýchodu bude na Slovensko prúdiť studený vzduch, v dôsledku čoho sa značne ochladí. Premenlivá veľká oblačnosť a miestami snehové prehánky, na juhu západného a stredného Slovenska do cca 500 m prehánky dažďa alebo dažďa so snehom. Nočná teplota 1 až -4 stupňov, na severe -5 až -10. Denná teplota 0 až 5 stupňov, na severe -5 až 0.

Utorok - prílev studeného vzduchu do našej oblasti bude pokračovať. Veľká oblačnosť až zamračené a na mnohých miestach sneženie, alebo snehové prehánky, na juhozápade pod 500 m aj dážď so snehom. Nočná teplota 0 až -5 stupňov, na severe -5 až -10 stupňov. Denná teplota -3 až 2 stupňov, na severe okolo -5.

SHMÚ vydal na dnes hydrologickú výstrahu prvého stupňa, ktorá platí pre mestá Turčianske Teplice a Martin.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu