Streda8. máj 2024, meniny má Ingrida, zajtra Roland

Koterec z MO: Verím, že za tragédiu v Novákoch vyvodia zodpovednosť

Miloš Koterec
Miloš Koterec (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Štátny tajomník ministerstva obrany Miloš Koterec verí, že bude vyvodená zodpovednosť za zbytočnú stratu ľudí pri tragickom výbuchu v vo Vojenskom opravárenskom podniku Nováky.

Vinníci tejto obrovskej tragédie neboli potrestaní ani šesť rokov po tragédii, ktorej výročie si dnes pripomíname. Koterec sa dnes zúčastnil na spomienkovom podujatí na obete tragického výbuchu. „Dnes je to už šesť rokov od tragickej udalosti, ktorá zasiahla celé Slovensko, Nováky a najmä vás, príbuzných a priateľov obetí. Pamätám si na prvotné informácie a zábery tejto nešťastnej udalosti. Len ťažko si ale vieme predstaviť, čo sa v tých chvíľach odohrávalo vo vašich mysliach,“ povedal štátny tajomník Koterec.Explózia si vyžiadala životy ôsmich pracovníkov a desiatky zranených.

Výbuch delaboračnej haly 2. marca 2007 zničil veľkú časť podniku. Vedenie VOP Nováky prijalo následne viaceré zásadné opatrenia, aby boli riziká pri práci eliminované na minimum, a aby nedošlo k žiadnemu ďalšiemu pochybeniu. Ekonomická situácia podniku bola po tragédii dlhodobo nepriaznivá. Súčasné vedenie s cieľom zastabilizovať podnik a zachovať zamestnanosť v regióne, ho na 20 rokov prenajalo strategickému partnerovi, ktorého vybralo v rámci verejného ponukového konania. 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu