Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Vieme, čím si Slováci najčastejšie robia radosť!

Ilustračné foto
Ilustračné foto

BRATISLAVA - Slováci a Slovenky si najčastejšie spravia radosť sladkosťami alebo nákupmi oblečenia, obuvi alebo elektroniky. Vyplýva to z výsledkov prieskumu, ktorý realizovala spoločnosť Home Credit Slovakia.

Sladkosti ako prvú možnosť zvolili v prieskume takmer dve tretiny žien. U mužov bolo toto percento o niečo nižšie, pretože namiesto sladkostí často preferujú kvalitnejší alkohol. Až 30 percent všetkých opýtaných uviedlo, že im dokáže spraviť radosť aj káva alebo večera v reštaurácii.

To, že sladkosti a iné chutné veci zodpovedajú predstave ľudí o drobnej radosti, nie je zas takým prekvapením. Súvisí to samozrejme aj s ekonomickou situáciou, tablička čokolády je predsa len lacnejšia ako nové topánky a človek si jej kúpu a konzumáciu lepšie obháji. To však neznamená, že by ľudia pre radosť nakupovali len drobnosti, rozptyl je široký a pohybuje sa od niekoľkých eur až po stovky eur," uviedol analytik spoločnosti Home Credit Slovakia Michal Kozub.

Na druhej priečke sa umiestnilo nakupovanie, pričom v prípade žien šlo predovšetkým o oblečenie, obuv alebo kozmetiku. U mužov je zas najobľúbenejšou voľbou elektronika, ďalej rôzne predmety spojené s voľnočasovými aktivitami a tiež doplnky do auta. Mnoho respondentov tiež uviedlo knihy alebo dekorácie do domu či bytu. Informovala Lenka Škorpilová zo spoločnosti AMI Communications.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu