Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Prezident priznal poľovačku, na ktorej postrelili muža: Simon ho vyzval ukázať účet

Poľovačky prinášajú prezidentovi smolu.
Poľovačky prinášajú prezidentovi smolu. (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Exminister pôdohospodárstva Zsolt Simon verejne vyzval prezidenta Ivana Gašparoviča, aby povedal, kto platil jeho poľovačku vo vojenských lesoch. Prezident priznal, že pred Vianocami bol na poľovačke, na ktorej postrelili iného poľovníka. Kto ho na ňu pozval, nie je známe.

Prezident republiky podľa denníka SME po krátkom utajovaní priznal. že 14. decembra sa zúčastnil na súkromnej poľovačke, ktorá sa konala vo vojenských lesoch na Záhorí. Na poľovačke po Gašparovičovom odchode došlo k nehode, poľovník z Galanty sa nešťastnou náhodou postrelil do vlastného chodidla. Prezidentov hovorca Marek Trubač podľa denníka SME potrvdil, že poľovačku organizovala súkromná osoba. Grassalkovichov palác, ako aj vojenské lesy však odmietajú zverejniť, kto prezidenta na poľovačku pozval a kto zaplatil za odstrelenú zver.

Podľa exministra Zsolta Simona majú ľudia právo vedieť, od koho prijal prezident republiky takýto dar. Vyzývam pána prezidenta, aby zverejnil meno osoby , ktorá platila jeho účet za poľovačku," povedal Simon podľa agentúry SITA. Zsolt Simon je sám poľovníkom.

Aktuálna poľovačka vo vojenských lesoch je už druhou, ktorá sa spája s prezidentom republiky a na ktorej došlo ku nehode. Závažnejší koniec mala poľovačka vo vojenskom priestore Lešť, na ktorej tragicky zahynul poľovník Michal Bobák. Prezident popiera, že by sa na tejto poľovačke zúčastnil. Na autora blogu, ktorý túto možnosť naznačil, podal trestné oznámenie.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu