Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Benedikt XVI. nezabúda na Slovákov: Venoval im jedno z posledných požehnaní

Benedikt XVI.
Benedikt XVI. (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Pápež Benedikt XVI. požehnal v stredu (13. 2.) na jednej zo svojich posledných generálnych audiencií slovenských pútnikov a predstaviteľov Matice slovenskej. Na Petrovom stolci Svätý Otec končí 28. februára.

"V stredu (13. 2.) a dnes vrcholí púť Matice slovenskej a ďalších pútnikov k hrobu sv. Cyrila do Ríma pri príležitosti 1150. cyrilo-metodskej misie a 150. výročia Matice slovenskej," povedal predseda Matice slovenskej Marián Tkáč.

Predseda tejto inštitúcie odovzdal pápežovi ako dar obraz a Štefan Suchý fujaru. V dnešný výročný deň smrti sv. Cyrila slúžil omšu v Bazilike sv. Klementa za prítomnosti niekoľkých stoviek slovenských pútnikov kardinál Jozef Tomko.

Púť k hrobu svätého Cyrila v Ríme organizovalo spolu s Maticou slovenskou Fórum kresťanských inštitúcií a Rada pre laické a apoštolské hnutia Konferencie biskupov Slovenska (KBS). Cieľom púte je pripomenúť si jubilejný cyrilo-metodský rok pri príležitosti 1150. výročia príchodu solúnskych bratov na územie Slovenska. Pútnikov vedie bratislavský gréckokatolícky eparcha Mons. Peter Rusnák.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu