Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Cez víkend žiadna sláva: Snežiť ešte neprestane, hrozia povodne!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: ZSSK)

BRATISLAVA - Včerajšie snehové peklo sa síce cez víkend už pravdepodobne nezopakuje, úplne snežiť však ešte neprestane. Navyše sa na niektorých miestach v dôsledku silného vetra môžu tvoriť snehové jazyky a záveje. Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) taktiež varoval, že na východe hrozia povodne.

Dnes bude prevažne polooblačno, na horách severného Slovenska sa môže vyskytnúť slabé sneženie. Snehové zrážky, ktoré paralyzovali Slovensko vo štvrtok, už nehrozia. Najvyššia denná teplota -3 až 2 stupne., na Kysuciach, Orave, Liptove a Spiši okolo -5. Teplota na horách vo výške 1500 m okolo -9 stupňov. Fúkať bude severozápadný až severný vietor o rýchlosti 3 až 7 m/s, miestami, najmä na východe, v nárazoch okolo 12 m/s.

V sobotu očakávame pribúdanie oblačnosti od juhu až juhozápadu a ojedinele slabé sneženie. Denná teplota -2 až 3 stupne, na severe miestami okolo -4. Prevažne severný vietor 2 až 6 m/s (5 až 20 km/h), na strednom Slovensku len slabý vietor.

Ani v nedeľu oblačnosť neubudne a miestami aj zasneží. Cez deň bude postupne v západnej polovici krajiny oblačnosť ubúdať. Denná teplota -2 až 3 stupne, na severe okolo -4 st. Slabý vietor.

SHMÚ vydal na dnes výstrahu pre tvorbu snehových jazykov a závejov, ktorá platí pre všetky kraje okrem Bratislavského a Trnavského, a takisto hydrologickú výstrahu pred povodňami prvého stupňa pre okres Trebišov.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu