Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Na pošte našli zásielku s bielym práškom: Osem ľudí v karanténe

Ilustračné foto
Ilustračné foto

TRNAVA – Pracovníkov Pošty 1 na Trojičnom námestí v Trnave čakalo dnes v skorých ranných hodinách prekvapenie v podobe podozrivej zásielky, v ktorej bol neznámy biely prášok. K udalosti boli vyslaní trnavskí hasiči, zdravotníci a polícia.

Ako informoval krajský hovorca hasičov Marián Hruška, príslušníci hasičského zboru inštalovali na mieste dekontaminačnú sprchu z dôvodu možnosti dekontaminovania osôb, ktoré prišli do styku s neznámou látkou. "Do priestoru, v ktorom sa neznáma látka nachádzala, vstúpili v ochranných odevoch, teda s najvyšším stupňom ochrany dvaja príslušníci. Tí látku odobrali, vložili do pripravenej nádoby a uzatvorili. Zároveň boli vyrozumení príslušníci hasičskej záchrannej brigády v Malackách, ktorí zabezpečia odvoz neznámej látky na rozbor," uviedol Hruška.

Do styku s neznámou látkou prišlo celkom 35 ľudí, ktorí sa však nesťažovali na žiadne problémy. Na miesto udalosti sa dostavila hygienička Regionálneho úradu verejného zdravotníctva v Trnave, ktorá začala spolu so službukonajúcou lekárkou prezerať všetky kontaminované osoby. "Na základe jej rozhodnutia zostalo osem osôb v karanténe na pracovisku, ostatných poučili a pustili domov," dodal Hruška.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu