Utorok7. máj 2024, meniny má Monika, zajtra Ingrida

Záchrana unikátnej športovej haly v Bratislave: Pod náporom snehu klesala strecha!

Pracovníci zachraňovali unikátnu strechu haly Zobraziť galériu (15)
Pracovníci zachraňovali unikátnu strechu haly (Zdroj: Jan Zemiar)

BRATISLAVA – Dramatická situácia v hale na Pasienkoch. Hlavné mesto minulý týždeň potrápila snehová kalamita, pri ktorej na cestách, ale aj strechách budov pribudlo niekoľko centimetrov bielej pokrývky. Vrásky na čele robí hlavne športovcom v bratislavskej Hant Aréne, ktorí pre množstvo snehu na unikátnej závesnej streche, museli prerušiť tréningy. Mohlo by sa totiž stať, že konštrukcia nápor snehu nevydrží a prepadne sa do haly, kde denne trénujú desiatky detí.

Podľa prezidenta AŠK Inter Bratislava začala konštrukcia strechy pod váhou  snehu klesať a boli preto nútení zastaviť tréningy športovcov. „Nejde zatiaľ o kritickú situáciu, ale nechcem riskovať zdravie našich športovcov, preto som vydal pokyn, aby boli aktivity v hale zastavené,“ uviedol Kolesík na svojej webovej stránke.

 

Záchrana unikátnej športovej haly
Zobraziť galériu (15)
 (Zdroj: Jan Zemiar)

 

Keďže denne sa v športovej hale vystrieda viac ako 250 detí, ale aj basketbalisti či hádzanárky Interu Bratislava, predseda klubu nechce dopustiť, aby ich zdravie a životy mohli byť ohrozené. Na boj s množstvom snehu, ktorého váha tlačí na strechu, preto klub najal niekoľko pracovníkov. Tí vo štvrtok snehovú prikrývku odstránili a v piatok sa mohli športovci do haly vrátiť.

„Tréningy v športovej hale sme prerušili vo štvrtok dopoludnia, v piatok popoludní po čiastočnom odľahčení strechy od snehu sme tréningy opäť povolili,“ informoval vtedy riaditeľ AŠK Inter Bratislava Ľubomír Želiezka. Hlavné mesto v nasledujúcich dňoch husté sneženie v sile, v akej dorazilo minulý týždeň, nečaká. Je však veľmi pravdepodobné, že túto zimu ešte unikátnu strechu športovej haly potrápi. 

 

Záchrana unikátnej športovej haly
Zobraziť galériu (15)
 (Zdroj: Jan Zemiar)

Záchrana unikátnej športovej haly
Zobraziť galériu (15)
 (Zdroj: Jan Zemiar)

 

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu