Utorok23. apríl 2024, meniny má Vojtech, zajtra Juraj

Deti Boórovcov nastúpia do škôlky neskôr: Musia sa naučiť po slovensky!

Deti Ivany Boórovej
Deti Ivany Boórovej (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Chlapci Boórovci po návrate z Veľkej Británie ešte nenastúpili do materskej škôlky v Šamoríne. Dôvodom je, že 920 dní vyrastali v kultúrnom prostredí, ktoré sa výchovou detí výrazne odlišuje od Slovenska.

Musia si zvyknúť na naše pomery a požiadavky tunajších materských škôlok. Povedal to vedúci školského úradu mesta Šamorín Štefan Vajas.

V škôlke je pre chlapcov miesto pripravené. Asistent, ktorý im má pomôcť s prekonávaním jazykovej bariéry, je k dispozícii tiež. Platiť ho bude mesto. Zatiaľ sa slovenčine priúčajú v domácom prostredí u starej mamy. Vajas pripúšťa, že takýto výrazne individuálny prístup mesta sa môže niektorým iným Šamorínčanom zdať prehnaný, no upozorňuje, že tento prípad je výnimočný a sledovalo ho celé Slovensko.

Chlapci sa z Veľkej Británie na Slovensko vrátili 1. januára. Pár dní na to ich dunajskostredský okresný súd dočasne zveril do starostlivosti starej matky Eleonóry Študencovej. Po tomto rozhodnutí podala Študencová návrh na vydanie predbežného opatrenia na dočasnú úpravu styku rodičov s deťmi. Do Šamorína pricestovali už aj obaja rodičia malých bratov. Deti pôvodne odobral rodičom žijúcim vo Veľkej Británii tamojší Social Service na základe podozrení zo sexuálneho ublíženia, po obnove procesu súd povolil návrat detí na Slovensko. Slovenská republika vstúpila do prípadu ako tretia strana, čo sa v minulosti nestávalo.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu