Streda15. máj 2024, meniny má Žofia, Sofia, zajtra Svetozár

Najmladší poslanec Otto Brixi o Vianociach: Najviac ma potešia pletené rukavice!

Otto Brixi: Ryby na Vianoce nejem, sklamal ma kapitán Iglo Zobraziť galériu (4)
Otto Brixi: Ryby na Vianoce nejem, sklamal ma kapitán Iglo (Zdroj: Miro Vacula)

KOŠICE – Jediný chlap pri štedrovečernom stole. Najmladší poslanec slovenského parlamentu Otto Brixi (27) oslávi Vianoce v kruhu najbližšej rodiny, čiže s mamou a babkou. A tak ho pred Vianocami čakali i typicky mužské práce.

„Každoročne vešiam niekoľko dní pred Vianocami záclony, lebo som v rodine najvyšší,“ hovorí. A keď je byt dokonale uprataný, sadajú k štedrovečernému stolu. „Ešte predtým navštívim druhú babku a priateľku.“ Mladý Otto sa netají tým, že darčeky kupuje na poslednú chvíľu.

On sám už veľmi na materiálne dary nie je, i keď priznáva: „Čím som starší, tak som zimomravejší. A tak ma potešia pletené rukavice a čiapky. Ale najviac si vážim rodinnú pohodu a pokoj.“ A čo bude u Brixovcov na stole?

„Nuž ako všade. Klasika. Kapustnica, zemiakový šalát a pre mňa vyprážaný kurací rezeň, pretože ako dieťa ma veľmi sklamal kapitán Iglo. Veril som, že v rybích prstoch nie sú kosti a boli. A z toho mám doteraz takú menšiu traumu. Zjem občas lososa. A na Vianoce nám na stole nesmie chýbať hriatô, ktoré najlepšie na svete pripravuje moja babka,“ dodáva.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu