Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Fico vyjadril uznanie kardinálovi Korcovi, chce stretnutie

Ján Chryzostom kardinál Korec
Ján Chryzostom kardinál Korec (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Predseda vlády SR Robert Fico ocenil morálno-duchovnú autoritu kardinála Jána Chryzostoma Korca. V liste, ktorý mu adresoval, vyjadril aj potešenie nad jeho opätovným začlenením do aktívneho života. S kardinálom by sa premiér v najbližšom čase rád stretol osobne.

Predseda zboru poradcov premiéra Vladimír Faič, ktorý list v stredu (19.12.) popoludní kardinálovi odovzdal, uviedol, že predseda vlády chcel listom zdôrazniť svoj rešpekt a úctu k osobnosti kardinála Korca.

Robert Fico v liste vyjadril veľkú radosť nad tým, že v nedávnom internetovom hlasovaní občanov pri príležitosti 20. výročia vzniku Slovenskej republiky sa najuznávanejším verejným činiteľom Slovenska stal práve Korec. "S takýmto názorom väčšiny Slovákov sa plne stotožňuje aj premiér," uviedol Faič.

Dodal, že predseda vlády sa teší z uzdravenia kardinála a jeho opätovnej aktivity vo verejnom živote. Zároveň mu poprial požehnané vianočné sviatky a čo najviac zdravia, pokoja a vnútornej pohody v novom roku.

"Kardinál prijal list s vďačnosťou a požiadal ma, aby som pánovi premiérovi v jeho mene takisto poprial požehnané sviatky," uviedol Faič. Dodal, že premiér Fico by sa s kardinálom Korcom rád stretol v najbližšom čase aj osobne. "Závisí to však od zdravotného stavu pána kardinála," povedal Faič.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu