Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Ďalší dôvod Bezákovho odvolania: Bol vraj posadnutý diablom!

Róbert Bezák
Róbert Bezák (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Za odvolaním arcibiskupa Róberta Bezáka pápežom má byť okrem iných dôvodov aj jeho posadnutosť diablom. Uviedol to František Mikloško v TA3, ale o tejto verzii vraj počul aj bývalý exorcista, františkán Leopold Jablonský.

Trnavský apoštolský administrátor Ján Orosch Jablonského odvolal po tom, ako sa zastal Bezáka. Napísal denník Sme. „Tretia verzia bola najhoršia, najvážnejšia, ktorá smeruje na jednu kongregáciu, kde mal byť Róbert Bezák obvinený z toho, že je posadnutý diablom,“ povedal v TA3 Mikloško. Tvrdil, že tieto veci hovorí s plnou vážnosťou, nevymýšľa si ani nemá potrebu „hovoriť nejaké populistické reči“.

„Chcem vyjadriť vieru, že pán Mikloško mal nesprávne alebo skreslené informácie, lebo inak si neviem predstaviť, že by povedal to, čo povedal,“ reagoval Jozef Kováčik, hovorca Konferencie biskupov Slovenska. Hovorca Vatikánu Federico Lombardi odmietol Mikloškove slová komentovať.

Kongregáciou, z ktorej sa informácie šírili, je podľa Jablonského vatikánska Kongregácia pre biskupov. Okrem iného dohliada na voľbu biskupov, na to, ako spravujú diecézy, ale aj na režim a disciplínu v nich. Páter Leopold nepredpokladá, že by obvinenie zaznelo z oficiálnych miest kongregácie. Skôr predpokladá, že sa v tomto priestore vytvorila takáto fáma, aby vytvorila „atmosféru, že táto osoba je neprijateľná“.

„Považujem to za absurdné,“ reagoval Jablonský na informácie, že bývalý arcibiskup Bezák je posadnutý diablom. Ľudia posadnutí diablom majú podľa neho viaceré problémy, napríklad psychické poruchy osobnosti. Okrem toho takýmto ľuďom podľa bývalého exorcistu robí doslova psychicky aj fyzicky zle prijímanie sviatostí, napríklad svätého prijímania.

Františkán Leopold Jablonský z Hlohovca prišiel o úrad exorcistu, ktorý viac ako tri roky vykonával v Trnavskej arcidiecéze v novembri. Katolícka cirkev na Slovensku tak má už iba dvoch exorcistov.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu