Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Košičania varili kapustnicu v najväčšom 1000 litrovom kotli

Anjelskú kapustnicu varili najlepší košickí šefkuchári Zobraziť galériu (13)
Anjelskú kapustnicu varili najlepší košickí šefkuchári (Zdroj: Miroslav Vacula)

KOŠICE – Ani dážď ich neodradil ! Varenie anjelskej kapustnice v rámci košických Vianoc sa už stáva tradíciou. Dnes ju už varili po tretíkrát a žiaľ tak, ako i minulého roku, i teraz do kotla počas varenia napršalo. Anjelskú kapustnicu opäť varili najlepší košickí šefkuchári v najväčšom kotli na Slovensku s objemom 1000 litrov ! Takže na všetkých hladošov sa dostalo.

Kapustnicu varili „pod vianočným stromčekom“ na Hlavnej ulici od včasného rána pod „odbornou varechou“ Konráda Schonfelda, autora projektu a majiteľa reštaurácie Med Malina. Do kapustnice zamiešajú svoje tajné vianočné ingrediencie aj známi šéfkuchári z košických reštaurácií hotela Doubletree by Hilton a hotela Yasmin. Podľa slov Jozefa Hromjaka, šéfkuchára reštaurácie Olive tree hotela Doubletree by Hilton, v pravej Anjelskej kapustnici nesmie chýbať láska k blížnemu, aby z nej bolo cítiť ľudské teplo, ktorého je čím ďalej, tým menej. Podávať sa začala okolo 15,00 hodiny.

Ochutnávači si vychutnávali nielen porciu dobrej kapustnice, ale aj pocit, že symbolickým finančným príspevkom za ňu prispeli na dobrú vec. Výťažok totiž použije občianske združenie Usmej sa na mňa, na podporu realizácie letného rozvojového pobytu pre 60 detí  z mentálnym a telesným postihnutím v roku 2013.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu