Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Zlá správa: Vianoce bez snehu, najpravdepodobnejšie na juhozápade Slovenska!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Vianoce bez snehu hrozia najmä juhozápadu krajiny. Vo východnej polovici Slovenska sa však snehová pokrývka zrejme udrží. Myslí si to meteorológ Jozef Čaplár zo Slovenského hydrometeorologického ústavu.

"Počas vianočných sviatkov sa situácia javí tak, že vďaka snehovým zrážkam, ktoré by mali dominovať skôr vo východnej polovici Slovenska, sa snehová pokrývka v tejto oblasti udrží," povedal Čaplár na tlačovej besede v Bratislave. "Juhozápad Slovenska s tým bude mať problémy," podotkol. Aké budú teploty vo vianočnom týždni, si netrúfal presne odhadnúť.

"Môj názor je, že by sa mala teplota pohybovať okolo nuly. Takže je šanca, že v niektorých lokalitách budú mať aj klasické zimné prostredie, ale nedá sa na to spoľahnúť hlavne na juhozápadnom Slovensku," dodal.

Podľa meteorológa sa treba počas budúceho týždňa pripraviť na zmiernenie teploty. "V nízkych polohách by sa mala dostať teplota nad nulu. Teploty zhruba do piatich stupňov sa budú vyskytovať na juhozápadnom Slovensku," uviedol s tým, že nočné mrazy by mali výrazne poľaviť, ale na strednom a východnom Slovensku sa ešte môžu vyskytnúť.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu