Streda15. máj 2024, meniny má Žofia, Sofia, zajtra Svetozár

Šok v michalovskej nemocnici: Viktor, ktorý mal byť mŕtvy, prišiel na ošetrenie!

Ilustračné foto
Ilustračné foto

MICHALOVCE - Viktora L. doviezli do michalovskej nemocnice na bežné ošetrenie, no po správe, ktorú mu zdelili lekári, mu zrejme len málo chýbalo od infarktu. V šoku boli aj samotní zdravotníci, ktorí nemohli veriť vlastným očiam, Viktor mal byť totiž podľa lekárskych záznamov už niekoľko hodín mŕtvy! O kurióznom prípade informoval denník SME.

Lekári a zdravotné sestry nemocnice s poliklinikou Š. Kukuru v Michalovciach riešili naozaj nezvyčajný prípad. Nedávno na Oddelení anestézie a intenzívnej medicíny hospitalizovali bezdomovca, ktorého identifikovali ako Viktora L. Napriek úsiliu lekárov po 3,5 hodinách zomrel a po tragickej smrti uzatvorili jeho zdravotnú dokumentáciu. Pár hodín na to ich však čakal šok.

Do nemocnice totiž priviezli ďalšieho bezdomovca, ktorý "sveto svete" tvrdil, že on je Viktor L. Nemal však pri sebe žiadne doklady, ktorými by svoju identitu potvrdil. Keďže bol oficiálne mŕtvy, vyšetriť ho nemohli, smrťou mu totiž zaniklo zdravotné poistenie. Do prípadu sa preto zapojili aj policajti, ktorí nakoniec zistili, že k chybe došlo ešte pri identifikácii prvého bezdomovca. Ten totiž pri sebe tiež nemal doklady a omylom ho označili za Viktora L.

Pri hospitalizácii skutočného Viktora preto došlo k zámene. "Informačný systém ho označil za mŕtveho. Polícia bola preto opäť požiadaná o identifikáciu prvého pacienta. Jeho identifikácia potom bola prepracovaná," povedala hovorkyňa nemocnice Zuzanu Gajdošíkovú. Prvotné informácie naznačovali, že by mohlo ísť o zneužitie zdravotného preukazu, nakoniec sa však ukázalo, že identity bezdomovcov doplietli policajti.

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu