Pondelok27. máj 2024, meniny má Iveta, zajtra Viliam

Bratislavčania sa dočkali: Vianočná električka oddnes jazdí v centre

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Vianočne vyzdobená historická električka dnes vyrazila na svoju prvú tohtoročnú jazdu centrom Bratislavy. Vianočná električka bude jazdiť zo zastávky Vazovova oddnes až do 23. decembra každý pracovný deň od 16:00 do 20:00 a cez víkendy už od 13:00.

Jazdiť bude v hodinových intervaloch, z Vazovovej ulice odchádza každú celú hodinu. Jej trasa povedie cez Krížnu, Špitálsku, Jesenského, Šafárikovo námestie, Námestie SNP a následne cez Obchodnú ulicu a Radlinského, cez ktorú sa dostane na Vazovovu ulicu. Na tejto zastávke bude stáť približne 15 minút, počas ktorých sa budú môcť ľudia porozprávať s vodičom o histórii tohto vozidla.

Cestujúci sa môžu Vianočnou električkou previezť bezplatne, oproti minulému roku má bohatšiu svetelnú výzdobu a jazdu cestujúcim spríjemnia aj vianočné koledy. "Je to milá tradícia a v takomto predvianočnom období je to príjemné spestrenie pre cestujúcich," okomentoval Vianočnú električku riaditeľ Dopravného podniku Bratislava Ľubomír Belfi. Ako dodal, vianočne vyzdobená električka ulicami centra mesta premáva vďaka sponzorom, ktorí hradia všetky náklady.

Bratislavský dopravca pri výzdobe električky spolupracoval s neziskovou organizáciou - centrum pre mentálne postihnutých. "Vianočná električka je zaujímavá nielen tým, že ide o historickú električku, ale aj tým, že jej interiér vyzdobili klienti z chránenej dielne," povedala hovorkyňa Dopravného podniku Bratislava Agáta Staneková.

Dopravný podnik spolupracuje aj s portálom ĽudiaĽuďom.sk, ktorého zástupcovia zorganizujú elektronickú dražbu Vianočnej električky. Spoločnosti si môžu vydražiť toto unikátne vozidlo pre súkromný vianočný večierok, pričom sumu, ktorú vydražia, venujú na dobročinné účely. Elektronickú aukciu uzavrú 12. decembra s predpokladaným konaním vianočnej párty 17. decembra.

Vianočná električka ČKD-Tatra T2 je typ československej električky vyrábaný spoločnosťami TATRA Smíchov a ČKD Stalingrad od polovice 50. rokov do začiatku 60. rokov 20. storočia. V Bratislave ich jazdilo 67 v rokoch 1958 - 1988.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu