Pondelok27. máj 2024, meniny má Iveta, zajtra Viliam

Ušetrila čas, no prišla o život: Ďalšia smrť na bratislavskej trati!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: socyberty.com)

BRATISLAVA – V priebehu dvoch týždňov zahynul pre neopatrnosť na železničnej trati v Bratislave už druhý človek. Žena (50) si skracovala cestu na zakázanom mieste a medzi Novým Mestom a Podunajskými Biskupicami ju prešiel osobný vlak. Hrozivú zrážku nemala šancu prežiť.

Vo štvrtok krátko pred 20:00 došlo na železničnej trati pri Vrakunskom priecestí k tragickej zrážke. Vlak smerujúci z Bratislavy do Komárna tam zaychtil 50-ročnú ženu, ktorá prechádzala cez koľaje mimo priecestia. Cestu si skracovala spolu s ďalším chodcom, no ten sa našťastie stihol rútiacemu sa vlaku vyhnúť. Žena toľko šťastia nemala.

„Napriek tomu, že rušňovodič použil výstražné znamenie a rýchlobrzdu, stretu zabrániť nedokázal,“ informovala Topky bratislavská policajná hovorkyňa Petra Hrašková. Ťažkým zraneniam, ktoré pri náraze utrpela, na mieste podľahla. Polícia tragédiu rieši ako priestupok. „Vec evidujeme ako priestupok v zmysle zákona o dráhach,“ dodala hovorkyňa.

Presne pred dvoma týždňami v piatok zahynula na bratislavskej trati dôchodkyňa, ktorá si takisto skracovala cestu na zakázanom mieste. Pre pár minút, ktoré by skratkou ušetrila však prišla o život. Pri Malackách ju prešiel nákladný vlak.

Polícia preto opäť apeluje na chodcov, aby pri prechádzaní koľají používali len miesta, ktoré sú na to určené. „Pred vstupom na priecestie pre chodcov sa presvedčte, či naň môžete bezpečne vstúpiť bez toho, aby ste ohrozili svoje zdravie a život,“ uviedla Hrašková. Neuváženým vstupovaním na trať totiž neohrozujete len seba. Okrem toho, že za takéto konanie hrozí finančná pokuta až do výšky 1.000,-€, môžu byť pri náhlom brzdení vlaku zranení cestujúci a personál.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu