Štvrtok23. máj 2024, meniny má Želmíra, zajtra Ela, Vanesa

Perfektná správa na víkend: Slovensko si užije slnka a tepla!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Ešte na začiatku týždňa to vyzeralo, že víkendové počasie bude tým najhorším z celého týždňa, ale dnes je všetko inak. Podľa aktuálnej predpovede Slovenského hydrometeorologického ústavu má byť na celom Slovensku slnečno a teploty vystúpia až na 13 stupňov!

V piatok bude jasno až polojasno, ale ráno a dopoludnia sa môže miestami vyskytnúť hmla alebo nízka oblačnosť, ktorá sa ojedinele udrží po celý deň. Najvyššia teplota dosiahne 6 až 11 stupňov, teplota na horách vo výške 1500 m okolo 6 stupňov. Fúkať má slabý premenlivý, na juhozápade juhovýchodný vietor rýchlosťou 2 až 6 m/s (5 až 20 km/h).

V sobotu k nám začne prúdiť od juhu teplý vzduch. Očakáva sa prevažne polojasné počasie s rannými a dopoludňajšími hmlami v nižších polohách. Ojedinele treba rátať aj s mrholením. Nočné teploty sa budú pohybovať okolo 0 až -5, na juhozápade okolo 2 stupňov. Denná teplota vystúpi na 8 až 13, na severe a pri dlhšie trvajúcej hmle okolo 6 stupňov.

V nedeľu má byť počasie takmer identické. Zrána hmly a ojedinelé mrholenie, iba teploty môžu byť o kúsok vyššie. Tie nočné klesnú na +2 až -3, v južnej polovici západného Slovenska okolo 4 stupňov, denné vystúpia na 9 až 13, na severe a pri dlhšie trvajúcej hmle alebo nízkej oblačnosti okolo 7 stupňov.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu