Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Lajčák odovzal pápežovi pozvanie na návštevu Slovenska

Benedikt XVI.
Benedikt XVI.

BRATISLAVA/VATIKÁN - Minister zahraničných vecí Miroslav Lajčák dnes počas osobného stretnutia s pápežom Benediktom XVI. odovzdal pozvanie vlády na návštevu Slovenska. To dopĺňa už existujúce od prezidenta SR Ivana Gašparoviča a Konferencie biskupov Slovenska. Lajčák bol na oficiálnej návšteve Svätej stolice.

"Hovoríme o tom, že by sme ho radi privítali v priebehu budúceho roka, kedy oslavujeme dve významné výročia, a to v čase, ktorý by mu vyhovoval," priblížil minister. Slovensko si v roku 2013 pripomenie 20. výročie svojho vzniku a 1150. výročie príchodu sv. Cyrila a Metoda na naše územie.

Ako dodal, Svätý otec je o týchto pozvaniach informovaný, váži si ich a poďakoval za ne. "K definitívnej realizácii sa je v tejto chvíli ťažko vyjadriť, pretože to bude závisieť od jeho programu," konštatoval Lajčák.

Zároveň odovzdal pozývací list od premiéra Roberta Fica pre štátneho sekretára Svätej stolice kardinála Tarcisia Bertoneho, aby prišiel na Slovensko na začiatok osláv sv. Cyrila a Metoda, ktoré budú v júli budúceho roka v Nitre.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu