Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Boj o cestovné lístky: Z Košíc je voľný už len jeden vlak

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Železničná spoločnosť Slovensko (ZSSK) očakáva nápor cestujúcich v nedeľu 4. novembra. Informovala o tom vedúca tímu externej komunikácie ZSSK Zuzana Červená. Aj keď premáva desať posilových vlakov, v súčasnosti sú vypredané IC vlaky smerom z Košíc do Bratislavy IC 500 Kriváň, IC 504 Tatran.

Voľný je iba IC vlak 502 Gerlach, ktorý odchádza z Košíc o 5:30. Rovnako je veľký záujem aj o miestenky v rýchlikoch, vypredané sú už R604, R606, R 608, R 610 a R 612. Štyridsať percent miesteniek je vypredaných v R 810 Horehronec. ZSSK prosí cestujúcich o pochopenie a vzájomnú toleranciu. V prípade potreby a na riešenie problémov je cestujúcim k dispozícii vlakový personál, dodala Červená

"InterCity (IC) vlaky, ktoré vyrážajú z Košíc smerom do Bratislavy v nedeľu popoludní a podvečer sú už úplne obsadené. Posledné voľné miesta sú len v IC vlaku Gerlach, a to preto, lebo odchádza z Košíc skoro ráno o 5.32 h," informovali z komunikačného odboru Železničnej spoločnosti Slovensko (ZSSK).

Podobná situácia je aj s rýchlikmi, ktoré smerujú z východu krajiny na západ. Popoludňajšie a večerné spoje sú už obsadené, posledné voľné miesta sú ešte v ranných vlakoch. Napríklad v rýchliku, ktorý vyráža z Humenného ráno o 5.20 h. Len na asi 40 % je obsadený aj rýchlik Horehronec, ktorý vyráža z Košíc o 14.52 h, no to preto, lebo jazdí do Bratislavy trasou cez Banskú Bystricu a Zvolen.

V prípade rýchlikov sa však ľudia nemusia obávať, že by sa do spoja nedostali. V nich totiž nemusia cestovať s miestenkami. Odvezú sa tak aj bez vopred zarezervovaného miesta, no počas jazdy budú musieť stáť.

Veľký záujem o cestovanie z východu Slovenska do Bratislavy pociťujú aj autobusoví dopravcovia. Napríklad bratislavská spoločnosť Slovak Lines pripravila mimoriadny posilový spoj na autobus, ktorý v nedeľu popoludní premáva z Brezna cez Banskú Bystricu do hlavného mesta. Dopravcovia tak vyzývajú cestujúcich, aby boli počas týchto dňoch opatrnejší a ohľaduplnejší.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu