Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Vodiči pozor: Polícia si posvieti na technický stav áut a pneumatík!

Ilustračné foto
Ilustračné foto

BRATISLAVA - Dopravní policajti sa v týchto dňoch budú zameriavať na kontrolu technickej spôsobilosti vozidiel, stavu pneumatík a ich používanie v zimnom období.

Ako informovala hovorkyňa Prezídia policajného zboru Denisa Baloghová, polícia v tomto období prijala opatrenia s cieľom udržať priaznivý vývoj a zlepšiť bezpečnostnú situáciu na území Slovenska.

Analýzou dopravnej nehodovosti za obdobie od 1. októbra 2011 do 31. marca v porovnaní s rovnakým obdobím jesenných a zimných mesiacov rokov 2010 a 2011 polícia zistila pokles počtu dopravných nehôd zavinených zlým stavom komunikácie o 43 nehôd, poklesol aj počet nehôd, ktoré zapríčinila technická chyba vozidla, a to o 19.

Podmienky cestnej premávky v jesennom a zimnom období, ako sú ranné hmly, sychravosť, lokálne námrazy, inverzia a podobne, si vyžadujú od jej účastníkov, najmä vodičov, dôsledné dodržiavanie pravidiel cestnej premávky. Technická spôsobilosť vozidiel má bezprostredný vplyv na jej bezpečnosť a plynulosť.

"Upozorňujeme všetkých účastníkov cestnej premávky, aby vzhľadom na špecifické podmienky premávky dôsledne rešpektovali všetky okolnosti, ktoré majú bezprostredný vplyv na bezpečnosť a plynulosť cestnej premávky a prispôsobili im svoje správanie," doplnila hovorkyňa Prezídia policajného zboru.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu