Štvrtok30. máj 2024, meniny má Ferdinand, zajtra Petrana, Petronela, Nela

Tragédia na horách: Poľskú turistku našli v Havranej doline mŕtvu

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - V Havranej doline pod Malým Havranom našli dnes popoludní horskí záchranári poľskú turistku, po ktorej pátrali už niekoľko dní. Turistka sa pohybovala v ťažkom horolezeckom teréne, pravdepodobne prepadla cez prah a spadla zo 150- metrovej výšky. Záchranári ju našli mŕtvu.

Nezvestnosť turistky nahlásil poľským záchranárom z TOPR jej známy, ktorý ju v sobotu 20. októbra odviezol na Slovensko-poľskú hranicu. Mala naplánovanú túru v Belianskych Tatrách.

V nedeľu 21. októbra prehľadávalo terén desať záchranárov z OS Vysoké Tatry a v pondelok 22. októbra bola do pátrania nasadená aj letecká technika letky Ministerstva vnútra, avšak opätovne neúspešne. V utorok (23.10.) sa zamerali na nedostupný terén a turistku popoludní našli bez známok života.

Na dnešnom transporte telesných pozostatkov sa podieľalo deväť profesionálnych a jeden dobrovoľný záchranár HZS, letecká technika nemohla byť nasadená pre nepriaznivé letecké podmienky. Informovalo Operačné stredisko Horskej záchrannej služby.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu