Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Pošta draží nedoručené balíky: Chodúle, mop aj pieskovisko za smiešne ceny!

Ilustračné foto
Ilustračné foto

TRNAVA - Ak máte chuť získať zaujímavé predmety za nižšie ceny, mali by ste sa dnes poponáhľať do Trnavy. Práve tam sa totiž uskutoční tohtoročná verejná dražba Slovenskej pošty, v ktorej sa ocitol obsah 89 nedoručiteľných poštových zásielok. Podľa zverejneného zoznamu sa dá už vopred tušiť, že o niektoré nastane boj. Iné možno vyvolajú skôr pobavenie.

Na ukážku vyberáme niekoľko položiek:

Obsah zásielky Odhadná cena
Navigácia Tom Tomm One Clasic 25 eur
Glukomer zn. Johnson 5 eur
Model vrtuľníka s ovládaním 15 eur
UV lampa SS-818, umelé nechty + prípravky 15 eur
Odrážacie chodúle - Poweriser PR - 7090 75 eur
Mop s príslušenstvom 10 eur
Dámska kožená bunda Guess 30 eur
Dámske náramkové hodinky zn. Festina 8 eur

Celý zoznam predmetov si môžete pozrieť TU!

Dražba sa koná dnes o 13:30 na Dohnányho 17 v hale Pošty Trnava 2, ale ako sa uvádza na webstránke Slovenskej pošty, nebude to celkom zadarmo. "Účastník dražby je povinný pred vstupom na dražbu preukázať sa platným preukazom totožnosti, dať sa zapísať do zoznamu účastníkov dražby a zaplatiť poplatok za účasť na dražbe vo výške 1 €."

Výťažok z predaja znížený o sadzby uloženia a verejnej dražby patrí odosielateľovi. Ak výťažok z predaja nemožno odosielateľovi vydať, Slovenská pošta ho uloží na dva roky od predaja zásielky. Po uplynutí tejto doby sa stáva príjmom spoločnosti.

V Poštovej ohlasovni a úložni Slovenská pošta sústreďuje tzv. nedoručiteľné zásielky z celého Slovenska. Na týchto zásielkach nebola buď správne uvedená adresa - chýbala ulica, prípadne mesto, alebo to boli iné dôvody, napríklad adresát si nevyzdvihol zásielku na pošte v odbernej lehote alebo sa presťahoval.

Najväčšiemu náporu nedoručiteľnej pošty čelí Poštová ohlasovňa a úložňa po Vianociach a Veľkej noci, keď štatistiku ovplyvňuje vysoký počet vianočných pohľadníc s neúplne vypísanou alebo prázdnou adresnou časťou.

Úložňa má právo otvoriť bezadresné zásielky, aby zistila adresátov a pokúsila sa doručiť im ich poštu. Častým obsahom zásielok bývajú knihy, CD, DVD, obuv a obnosené šatstvo, ale aj osobné doklady od pasov cez občianske preukazy po preukazy poistenca zdravotnej poisťovne.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu