Sobota18. máj 2024, meniny má Viola, zajtra Gertrúda

Počasie nás tento týždeň poteší, oteplenie vyvrcholí v sobotu!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: worcestershire.gov.uk)

BRATISLAVA - Minulý týždeň sa Slováci na vlastnej koži presvedčili, že jeseň je neodvratne tu. Nízke teploty nás prinútili vytiahnuť zo skríň teplé bundy a šály. Nasledujúce dni však budeme mať opäť dôvod na radosť, pretože sa oteplí.

Dnes bude nad naše územie prúdiť od juhu teplý a vlhký vzduch. Na niektorých miestach sa vyskytne mrholenie a slabý dážď. Teploty budú na október pomerne vysoké - 12 až 17 stupňov, na juhozápade dokonca až 19. Na hrebeňoch hôr hrozí silný až búrlivý vietor.

V utorok sa nad západným Slovenskom a západným Maďarskom bude nachádzať zvlnený studený front. Denná teplota napriek tomu vystúpi na príjemných 16 až 21 stupňov, na severe a Spiši to bude do 15 stupňov Celzia.

V stredu sa k nám rozšíri výbežok vyššieho tlaku vzduchu. Bude oblačno až zamračené, na severe a východe aj zaprší. Teplota sa bude pohybovať na úrovni 13 až 18 stupňov, v severnej polovici územia 9 až 13 stupňov.

Vo štvrtok sa opäť dočkáme teplejšieho vzduchu. Môžeme očakávať prevažne jasné až polojasné počasie, mrholenie sa vyskytne len ojedinele. Teplota dosiahne 15 až 20 stupňov, na severe do 14 stupňov.

V piatok bude prílev teplého vzduchu pokračovať. Zahreje nás 16 až 21 stupňov. V nižších polohách sa môže vyskytnúť hmla alebo nízka oblačnosť.

V sobotu oteplenie vyvrcholí. Slovákov určite potešia teploty na úrovni 17 až 22 stupňov, pri hmle to bude približne o šesť stupňov menej. Okrem toho bude jasno až polojasno, na niektorých miestach mrholenie.

V nedeľu sa počasie pokazí. Bude prevažne zamračené a aj teploty na väčšine územia klesnú na 11 až 16 stupňov. V nížinách za slnečného počasia môžu dosahovať 16 až 21 stupňov.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu