Streda22. máj 2024, meniny má Júlia, Juliána, Rita, zajtra Želmíra

Piťo vraj plánoval smrť príslušníka SIS: Verejná poprava v centre Bratislavy!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Údajný šéf zločineckej skupiny Juraj Ondrejčák, prezývaný Piťo, mal vraj plánovať vraždu bývalého príslušníka Slovenskej informačnej služby (SIS) Michala Hrbáčka. Informuje o tom dnešné vydanie denníka Plus jeden deň, podľa ktorého malo ísť o "verejnú popravu" niekedy v máji alebo júni 2011.

"Hrbáčka mali buď podrezať, alebo zastreliť. Malo sa to urobiť tak, že musí byť z toho jasné, kto je v Bratislave pánom," cituje denník svoj bližšie nešpecifikovaný zdroj. Motívom plánovanej vraždy bola údajne slovná potýčka v jednom z bratislavských podnikov.

Polícia už Piťa z pripravovania tohto trestného činu obvinila. Konať mala v tomto prípade na základe informácií od ďalších mužov zločineckej skupiny Juraja Ondrejčáka, ktorých sa podarilo zadržať v rámci rozsiahlej policajnej akcie v novembri 2011. Piťovi po tomto obvinení už hrozí trest odňatia slobody na doživotie. "Môžem vám len potvrdiť, že sa týmto prípadom zaoberáme a Juraj Ondrejčák je už v tejto veci obvinený," komentoval informácie policajný prezident Tibor Gašpar.

Bývalý príslušník SIS je jedným z 15 obvinených v kauze podozrivých prevodov pozemkov v bratislavských Rusovciach. V minulosti sa jeho meno spomínalo aj v súvislosti s prípadom únosu Michala Kováča mladšieho.

Piťo už doteraz čelil obvineniu zo založenia, zosnovania a podporovania zločineckej skupiny podielnictvom. Zároveň mal prikázať umiestnenie výbušniny do vozidla Róberta Trajkova a podpálenie auta, ktoré patrilo jeho spolupracovníkovi.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu