Piatok17. máj 2024, meniny má Gizela, zajtra Viola

Ľahostajnej matke hrozí basa: Bábätko sa v čiernom aute takmer "uvarilo"!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: babysittingworld.com)

BRATISLAVA - Jasným príkladom vrcholnej nezodpovednosti je matka (41), ktorá včera počas "dôležitého" nakupovania nechala svojho len 19-mesačného synčeka samého v zamknutom aute. Z horúceho pekla ho vytiahli záchranári, ktorí ho okamžite previezli do nemocnice. Ľahostajná matka, ktorej boli nákupy prednejšie ako vlastné dieťa, skončila na polícii. Za odsúdeniahodné konanie jej teraz hrozí väzenie!

Prípadom nezodpovednej matky, ktorá počas nákupov takmer prišla o syna v rozhorúčenom aute sa už zaoberá aj polícia. „Vyšetrovateľ začal včera trestné stíhanie vo veci zločinu odloženia dieťaťa,“ povedala nám bratislavská policajná hovorkyňa Petra Hrašková. Po vypočutí polícia ženu prepustila a jej ohavné konanie prešetruje. Ak by jej vina bola dokázaná hrozí, že za mrežami strávi až 6 rokov.

Dráma sa odohrávala včera na parkovisku bratislavského obchodného centra Polus, kam sa žena so synčekom vybrala na veľké nákupy. Dieťa však počas jej hýrenia nechala samé v zamknutom aute na vonkajškom parkovisku. Keďže vonku bolo v tom čase okolo 30 stupňov, teplota v čiernom vozidle sa mohla vyšplhať až na neznesiteľných 50 stupňov, ktoré vnútro auta zmenili na horúce peklo. V ňom ostal chlapček uväznený až vyše hodiny, kým si jeho neutíchajúci plač všimli okoloidúci.

Majiteľku auta nakoniec vypátrali pomocou rozhlasu obchodného centra a privolaným hasičom a záchranárom auto s vyčerpaným batoľaťom otvorila. Spotený a uplakaný chlapček okamžite putoval do nemocnice. „Záchranári po príchode na miesto našli 19 mesačné dieťa, ktoré bolo značne dehydrované a malo poškodenie v dôsledku vysokých horúčav. Po prvotnom ošetrení ho previezli do Detskej fakultnej nemocnice na Kramároch,“ uviedol pre Topky hovorca záchranárov Boris Chmel.

Podľa informácii Tv JOJ nezodpovedná matka tvrdila, že si len na pol hodinu odskočila do banky. Zábery z bezpečnostných kamier však potvrdzujú, že dieťatko opustila až na vyše hodiny. Za neuvážené rozhodnutie jej teraz hrozí väzenie.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu