Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

SHMÚ varuje: Na severe a východe bude dnes fúkať

Ilustračné foto
Ilustračné foto

BRATISLAVA - Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) opäť varuje pred vetrom v časti severného a tiež v časti východného Slovenska. Fúkať bude v Banskobystrickom, Košickom, Prešovskom a Žilinskom kraji.

Výstraha prvého stupňa platí v okresoch Liptovský Mikuláš, Poprad a Brezno dnes od 8:45 do 12:00. Meteorológovia očakávajú miestami výskyt vetra s rýchlosťou 17 až 23 metrov za sekundu, ktorý dosiahne krátkodobo v nárazoch 20 až 26 metrov za sekundu. Táto rýchlosť predstavuje potenciálne nebezpečenstvo pre ľudské aktivity, aj keď je v danej ročnej dobe a oblasti bežná, ale môže spôsobiť škody menšieho rozsahu.

V okresoch Košice-okolie, Košice-mesto, Trebišov, Michalovce, Humenné, Vranov nad Topľou a Prešov bude fúkať do 15:00. SHMÚ ojedinele očakáva výskyt vetra, ktorý dosiahne krátkodobo v nárazoch rýchlosť 17 až 25 metrov za sekundu. Táto rýchlosť takisto predstavuje potenciálne nebezpečenstvo pre ľudské aktivity, avšak v danej ročnej dobe a oblasti je bežná, aj keď môže spôsobiť škody menšieho rozsahu.

Silný nárazový vietor prevrátil náves kamióna na ceste medzi obcami Hrhov a Turňa nad Bodvou v okrese Košice – okolie. Informáciu potvrdil operačný dôstojník Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru v Košiciach Pavol Srimer. Doplnil, že pri jeho obchádzaní sa prevrátil na cestu o niečo neskôr aj ďalší kamión. „Na mieste zasahujú naši príslušníci s ťažkou technikou. Cesta by však mala byť prejazdná v jednom jazdnom pruhu,“ informoval Srimer. Dopravu na uvedenom úseku regulujú policajné hliadky.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu