Štvrtok16. máj 2024, meniny má Svetozár, zajtra Gizela

Mika chce zvýšiť koncesionárske poplatky

Václav Mika
Václav Mika (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Nový generálny riaditeľ RTVS Václav Mika chce zabojovať o zvýšenie koncesionárskych poplatkov, ale je pripravený ponúknuť za to protihodnotu."Informoval o tom na dnešnom rokovaní Rady RTVS.

 

Zatiaľ platný zákon hovorí o zrušení koncesionárskych poplatkov, vláda už schválila návrh ponechať platenie koncesionárskych poplatkov 4,64 eura mesačne. Novela zákona o koncesionárskych poplatkoch sa do parlamentu dostane pravdepodobne v októbri. Mika zatiaľ nedefinoval, na akú sumu chce poplatok zvýšiť.

Mika sa na rokovaní Rady RTVS kriticky zameral na vysielanie športových prenosov, kritizoval dramaturgiu vysielania letných olympijských hier a formu a obsah spravodajstva Slovenskej televízie. Letné olympijské hry v Londýne síce mali pozitívny vplyv na vysielanie, Mika však vysielaniu vytkol "priorizáciu" niektorých disciplín a dramaturgiu vysielania najväčšej športovej udalosti roka. Členom rady v súvislosti s prenosmi športových udalostí oznámil, že televízia neodvysiela kvalifikačné zápasy na Majstrovstvá Európy 2014 vo futbale. 

Personálne zmeny podľa neho nastanú v spravodajských štruktúrach televízie. Hlavné správy označil ako "dedičstvo dlhodobého nekoncepčného vedenia", ktorým trpí hlavne technická stránka programu. Večerné správy sú podľa Miku informačne vyvážené, forma a obsah však nevyhovujú požiadavkám, preto plánuje aj zmenu v obsadení. 

Pri vyhodnocovaní aktuálneho stavu hospodárenia a plnenia programovej služby RTVS Mika konštatoval, že hospodárenie je vyrovnané a všeobecná situácia je štandardná. 
Stav na účtoch RTVS bol podľa ekonomickej riaditeľky Daniely Vašinovej k 24. augustu 20,2 mil. eur. Čerpanie financií označila za priaznivé. 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu