Pondelok13. máj 2024, meniny má Servác, zajtra Bonifác

Aktivisti hnutia Generácia '89 zablokovali na desať minút hranice

Blokáda na hraničnom priechode Jarovce - Kittsee za účelom vyšetrenia kauzy Gorila Zobraziť galériu (11)
Blokáda na hraničnom priechode Jarovce - Kittsee za účelom vyšetrenia kauzy Gorila (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Aktivisti z hnutia Generácia '89 zablokovali dnes v dopoludňajších hodinách hraničný priechod Jarovce - Kitsee. Na cestu pred hraničným priechodom sa postavili traja jeho členovia na čele s Róbertom Mihálym.

Protest bol reakciou na vývoj v kauze Gorila, ako i na spoločenskú apatiu v súvislosti s kauzou. Blokáda trvala celkovo desať minút. Dvaja aktivisti držali biele plátno s nápisom "Opúšťate banánovú republiku" a ďalšia aktivistka rozdávala stojacim autám banány a letáky. Protest sa symbolicky uskutočnil na výročie SNP.

"Bolo to miesto demonštrácií na jar tohto roka, je to prakticky stále považované za symbol zmeny režimu. My nesúhlasíme, ako je krajina vedená teraz. Preto symbolicky robíme teraz na tomto mieste, ktoré by sa dalo nazvať tokom režimov, ďalšiu demonštráciu, ktorá bude kritizovať práve tento režim," vyjadril sa pre médiá Mihály. Dodal, že "je to reakcia na spoločenskú apatiu. Hlavným účelom tejto akcie bolo vyzvať ľudí na ďalšie protesty a nebolo to myslené ako veľký protest".

Hnutie plánuje ďalší protest realizovať 9. septembra na Námestí SNP v Bratislave, v rámci ktorého sa uskutoční pochod pred sídlo prezidenta SR a následne pred budovu NR SR. Septembrový protest sa bude konať presne pol roka po policajnom zásahu proti demonštrantom, ktorí pred parlamentom protestovali v rámci kauzy Gorila.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu