Štvrtok18. apríl 2024, meniny má Valér, zajtra Jela

Obnovíme značenie hraníc s Českom a Maďarskom: Vyjde nás to na 55-tisíc eur!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA – Do konca roka obnovia značenie na niektorých úsekoch štátnych hraníc s Českou republikou a Maďarskom. Dohodli sa na tom rezort vnútra a Úrad geodézie, kartografie a katastra Slovenskej republiky prostredníctvom vykonávacej dohody, ktorú zverejnili v Centrálnom registri zmlúv.

 

Úrad na základe dohody bude vyznačovať a zameriavať vyznačenia štátnych hraníc, vypracuje a aktualizuje hraničné dokumentárne dielo. Do konca roka tiež vykoná geodetické a kartografické činnosti, najmä geometrické plány, vytyčovanie hraníc pozemkov. „Ide o pravidelné práce zabezpečované v intervale stanovenom príslušnou medzinárodnou zmluvou o štátnych hraniciach. Ide len o bežnú údržbu vyznačenia štátnych hraníc,“ povedala Natália Hattalová z komunikačného odboru ministerstva vnútra. 

Za tieto činnosti sa úradu presunie z ministerstva vnútra približne 55-tisíc eur. Práce na slovensko-českej štátnej hranici majú podľa zmluvy hodnotu 29-tisíc eur a práce na slovensko-maďarskej štátnej hranici 25 700 eur. Z dohody tiež vyplýva, že ministerstvo môže vykonávanie prác priebežne kontrolovať.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu