Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Fórum života: Sme proti zriadeniu Výboru pre práva lesieb, gejov či intersexuálov

Ilustračné foto
Ilustračné foto

BRATISLAVA - Občianske združenie (OZ) Fórum života zaslalo v uplynulých dňoch predsedovi a členom vlády Slovenskej republiky list so žiadosťou neschváliť navrhovaný Výbor pre práva lesieb, gejov, bisexuálnych, transrodových a intersexuálnych osôb (LGBTI).

Reaguje tak na odporúčanie Rady vlády pre ľudské práva, národnostné menšiny a rodovú rovnosť z 30. júla tohto roka zriadiť takýto výbor.

Podľa Fóra života by zriadenie spomínaného výboru bolo v rozpore s programovým vyhlásením, v ktorom sa vláda zaviazala k podpore rodiny a dôslednému uplatňovaniu základnej zásady Zákona o rodine, podľa ktorej je manželstvo jedinečný zväzok medzi mužom a ženou, ktorý má spoločnosť chrániť a napomáhať jeho dobro.

Fórum života považuje zriadenie Výboru pre práva LGBTI za neopodstatnené, nakoľko "požiadavky LGBTI komunity narúšajú právnu ochranu inštitútu manželstva a rodiny, ktoré požívajú privilégiá vyplývajúce z ich objektívnych prínosov pre spoločnosť (plodenie a riadna výchova detí, vytváranie ekonomického, sociálneho, kultúrneho a duchovného zázemia a prosperity).

Podľa zástupcov OZ Fórum života aktivisti LGBTI vytvárajú dojem, že na Slovensku existuje diskriminácia týchto občanov a aj preto žiadajú zriadenie výboru. Fórum života zásadne nesúhlasí s takouto interpretáciou, argumentujúc faktom, že naša krajina je moderným právnym štátom, tolerantným a demokratickým a každý občan má právo žiť slobodne a podľa svojich predstáv a využívať možnosti právneho systému, nevynímajúc občanov s inou ako heterosexuálnou orientáciou.

V prípade, že by predsa len došlo k zriadeniu spomínaného výboru, Fórum života žiada, aby bol ustanovený aj Výbor na ochranu manželstva a rodiny, náplňou ktorého by bolo skúmanie diskriminácie manželov, manželstva a rodiny, najmä v priamej konfrontácii s ľuďmi, ktorí žijú v iných nezáväzných zväzkoch.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu