Piatok10. máj 2024, meniny má Viktória, zajtra Blažena

Hádka kvôli Rezešovi: Víťazom je Mečiar

Mečiar prišiel vo vynikajúcej nálade na Koaličnú radu a ešte spokojnejší z nej odišiel. Zobraziť galériu (2)
Mečiar prišiel vo vynikajúcej nálade na Koaličnú radu a ešte spokojnejší z nej odišiel.

BRATISLAVA - Rozčúlený Fico včera po viac ako dvoch mesiacoch konečne zvolal Koaličnú radu. Doteraz sa Mečiarovi vyhýbal, ale keď prišla "tichá" nominácia Júliusa Rezeša do dozornej rady Transpetrolu, okamžite ho zavolal k sebe na koberček. Mečiar sa vzoprel premiérovi a Rezešovu nomináciu ani náhodou nestiahne!

Rokovanie koaličnej trojky trvalo viac ako päť hodín. Fico na ňom požiadal Mečiara, aby stiahol Rezeša mladšieho z dozornej rady Transpetrolu. Šéf HZDS ho neposlúchol, za touto nomináciou si stojí. "Vo funkcii má Rezeš ako dobrý manažér dôveru," trvá na svojom Vladimír Mečiar. Fico nakoniec ustúpil, ale zdôraznil, že si za neho HZDS aj ponesie zodpovednosť. Pritom pred rokovaním Ficova hovorkyňa Silvia Glendová označila túto nomináciu za "vážne porušenie zásad novej vládnej koalície".

Pred rokovaniami sa Mečiar čudoval, prečo je Fico z Rezešovej nominácie taký prekvapený. "Veď išla osobitne cez sekretariát predsedu vlády," povedal šéf HZDS. Po skončení bol zmierlivejší a reagoval: "Nehádžme to na Fica, ktorý je v tom viac-menej nevinne." Mečiara vypočul Fico aj v tom, že vládna trojka bude debatovať častejšie. Už túto sobotu sa spolu naobedujú a budú pokračovať v rozhovoroch aj o rozpočte na rok 2007, ktorý sa podpisom zaviazali podporiť.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu