Štvrtok23. máj 2024, meniny má Želmíra, zajtra Ela, Vanesa

Záchranári zasahovali pod Lomnickým štítom, muž padal 15 metrov

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

POPRAD – Horskí a leteckí záchranári dnes podvečer zasahovali v masíve Lomnického štítu. Pomoc potreboval 49-ročný Slovák, pod ktorým sa uvoľnil skalný blok. Pri asi 15-metrovom páde si muž poranil panvu.

Muž bol súčasťou skupiny, ktorá nacvičovala v masíve Lomnického štítu zlaňovanie. Do oblasti najskôr letela posádka Vrtuľníkovej záchrannej zdravotnej služby z Popradu, ktorá vysadila lekára asi 200 metrov od postihnutého.

Následne letel vrtuľník do Starého Smokovca, kde na heliporte vyzdvihol dvoch horských záchranárov. Vrtuľník záchranárov vyviezol pod stenu k postihnutému mužovi. Zraneného muža po ošetrení a nabalení dostali pomocou palubného navijaku na palubu vrtuľníka a transportovali ho do nemocnice v Poprade na ďalšie ošetrenie, informovala Horská záchranná služba.

Podvečer zasahovali horskí záchranári z Vysokých Tatier aj pri Popradskom plese. Pomoc potrebovala slovenská turistka, ktorá si počas zostupu z Rysov poranila nohu. Turistka ešte dokázala samostatne zostúpiť k Popradskému plesu, avšak už nevládala pokračovať. Horskí záchranári zranenú turistku ošetrili a transportovali terénnym vozidlom do Starého Smokovca, kde ju odovzdali posádke Rýchlej zdravotnej pomoci.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu