Sobota1. jún 2024, meniny má Žaneta, zajtra Oxana, Xénia

Slovákov čaká slnečný týždeň: Cez víkend opäť tropické teploty!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Miroslav Vacula)

BRATISLAVA - Leto sa vracia! Po chladnom víkende sa môžeme opäť tešiť na postupné otepľovanie, ktoré ku koncu týždňa dosiahne až 31 stupňov.

Dnes nás čaká premenlivá veľká oblačnosť, na západe prevažne polooblačno. Miestami, najmä na strednom a východnom Slovensku, sa môžu vyskytnúť prehánky. Najvyššia denná teplota vystúpi na 21 až 26, na severe 16 až 21 stupňov. Fúkať má prevažne severný vietor 2 až 7 m/s (5 až 25 km/h), v južnej polovici stredného Slovenska bezvetrie alebo slabý premenlivý vietor.

V utorok má byť malá, miestami prechodne zväčšená oblačnosť, cez deň na východe premenlivá prechodne zväčšená oblačnosť. Ojedinele prehánky, najmä na severe a východe. Denná teplota sa bude pohybovať okolo 22 až 27, na severe 17 až 22 stupňov.

Streda sa oproti predošlému dňu veľmi nezmení. Bude malá, miestami prechodne zväčšená oblačnosť. V južnej polovici západného a stredného Slovenska jasno až polojasno. Ojedinele, najmä na severe a východe treba rátať s prehánkami. Denná teplota 23 až 28, na severe 18 až 23 stupňov.

Vo štvrtok sa naše územie bude nachádzať v nevýraznom poli relatívne vyššieho tlaku vzduchu. Môžeme sa tešiť na jasný až polooblačný deň s teplotami 24 až 29, na severe 20 až 24 stupňov.

V piatok sa vyskytne malá, miestami prechodne zväčšená oblačnosť a ojedinele prehánky. Teploty však vystúpia až nad 30 stupňov. Tie najvyššie dosiahnu cez deň 26 až 31, na severe miestami 24 stupňov.

Sobota bude jasná až polooblačná, ojedinele pri zväčšenej oblačnosti môžu prísť prehánky alebo búrky. Denná teplota sa udrží v tropických medziach 26 až 31, na severe 20 až 25 stupňov.

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu