Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Mika: Hovoriť o novom vedení je predčasné, ak nepoznám situáciu

Václav Mika
Václav Mika (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Skôr, ako nový generálny riaditeľ Rozhlasu a televízie Slovenska (RTVS) Václav Mika oznámi personálne zmeny v manažmente, chce spoznať skutočný stav vo verejnoprávnom médiu.

"V najbližších dňoch sa chcem venovať dvom veciam - chcem spoznať ľudí a pracoviská a analyzovať skutkový stav v RTVS v personálnej, technologickej, ekonomickej a v ďalších oblastiach," uviedol pre agentúru SITA Václav Mika. Nový šéf RTVS je za kontinuitu a aj preto považuje zverejňovanie mien v jeho tíme zatiaľ za predčasné. O zmenách bude informovať, keď budú aktuálne, povedal pre agentúru SITA hovorca RTVS Richard Šümeghy.

Prvý deň vo funkcii, vo štvrtkom 2. augusta, sa Václav Mika stretol v sídle RTVS v budove Slovenského rozhlasu na Mýtnej ulici v Bratislave s dočasnými zástupcami odvolanej šéfky RTVS Miloslavy Zemkovej - Petrom Ondrom a Danielou Vašinovou. Diskutoval aj s predsedom Rady RTVS Miroslavom Kollárom a s predstaviteľmi stredného manažmentu. Dnes Václav Mika navštívil sídlo RTVS v Mlynskej doline. V budovách Slovenskej televízie si okrem iného prezrel svoju kanceláriu, keďže chce striedavo úradovať v obrátenej rozhlasovej pyramíde na Mýtnej ulici a vo výškovej budove televízie v Mlynskej doline.

Mika sa dnes tiež stretol s vedením Jednotky a Dvojky Vladimírom Buriánkom a Martou Gajdošíkovou a tiež so zástupcami spravodajstva a publicistiky. Ako dodal Šümeghy, na budúci týždeň čaká šéfa RTVS neformálne stretnutie s členmi Rady RTVS. Postupne sa v najbližších dňoch a týždňoch chce zoznámiť so všetkými pracoviskami RTVS.

Václava Miku zvolila Národná rada SR za nového generálneho riaditeľa RTVS v stredu 1. augusta. V tajnom hlasovaní parlamentu dostal exriaditeľ televízie Markíza a rádia Expres podporu 74 z 95 prítomných poslancov. Na voľbe sa zúčastnili zákonodarcovia za Smer-SD a poslanci klubu OĽaNO. Štyri opozičné strany SDKÚ-DS, SaS, KDH a Most-Híd ju bojkotovali, podľa nich ide o politickú frašku. Václav Mika si prevzal menovací dekrét do funkcie šéfa verejnoprávneho média v deň svojho zvolenia. Päťročné funkčné obdobie mu začalo plynúť vo štvrtok 2. augusta.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu