Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Najprv im „pustili“ žilou, potom si išli zaplávať

Najprv im „pustili“ žilou, potom si išli zaplávať Zobraziť galériu (4)
Najprv im „pustili“ žilou, potom si išli zaplávať (Zdroj: Miroslav Vacula)

KOŠICE – Plážové kúpalisko Ryba v Košiciach sa zmenilo na transfúznu stanicu. Mobilná odberná jednotka, v stredu ráno odoberala krv dobrovoľníkom, ktorí na kúpalisko zavítali.

A návštevníci si takýto odber pochvaľovali. Nielen že mali vstup do areálu zadarmo, ale ešte i prispeli svojou „kvapkou“ na dobrú vec. „Je to už 3. Ročník tejto akcie pod názvom Daruj krv na Rybe. Túto akciu robíme v lete, najmä kvôli prvodarcom, aby ich prvý odber bol v priateľskom prostredí a nie v nemocnici,“ povedala nám manažérka Hornet klubu Jana Jalčová.

Mobilný odber je príjemný i vtom, že pracovníci transfúznej stanice prídu priamo za darcami a odbery sú v príjemnej plážovej atmosfére. „V lete je menej darcov a aspoň takouto formou, chceme ten deficit znížiť,“ dodáva J. Jalčová. V posledných týždňoch sa totiž i v Košiciach objavila istá súkromná firma, ktorá ponúka za odbery 15 eur, lenže odobratá krv vraj končí vo Švajčiarských nemocniciach. Prvýkrát daroval krv aj Radovan Šuhy (24), ktorý si „púšťanie žilou“ pochvaľoval. „Prečo darovať krv ? A prečo nie ? Keď to pomôže, je to fajn pocit,“ zdôveril sa nám.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu