Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Nočná evakuácia v Trenčíne: Zo zadymenej bytovky vytiahli 35 ľudí!

Ilustračné foto
Ilustračné foto

TRENČÍN - Požiar a hustý dym vylákal dnes o 2:00 z domu obyvateľov bytovky na Olbrachtovej ulici v Trenčíne. Na mieste zasahovalo desať hasičov, ktorý museli zo zadymených priestorov evakuovať 35 ľudí, vrátane malých detí. Dym sa rozšíril z horiacich áut, ktoré boli zaparkované v garáži pod bytovkou.

Požiar nahlásili na tiesňovú linku o 2:00. "Po príchode hasičov sa ukázalo, že ide o požiar troch osobných motorových vozidiel, ktoré boli zaparkované na garážových miestach pod obytným domom. Požiar vozidiel v tom čase už zachvátil celý garážový priestor. Požiar spôsobil silné zadymenie bytov, v ktorých sa nachádzali obyvatelia," informoval hovorca trenčianskych hasičov Marián Petrík. Ako ďalej dodal, vzhľadom na to, že vchod do bytového domu bol priamo v centre požiariska, nebolo tadiaľ možné evakuovať ľudí. Hasičom prácu navyše sťažovalo silné zadymenie a výbuchy pneumatík na vozidlách.

Ďalší hasiči spoločne s policajtmi evakuovali ľudí prostredníctvom výsuvných rebríkov z tretieho poschodia budovy. "Spolu bolo evakuovaných jedenásť dospelých osôb, tri deti a jeden pes. Ďalších približne 20 osôb bolo evakuovaných vyvedením cez balkóny a okná, ktoré viedli priamo na ulicu," uviedol Petrík. Na miesto udalosti prišli aj zdravotníci, ktorí prevzali dve deti na ďalšie ošetrenie do Fakultnej nemocnice s poliklinikou v Trenčíne. Následne sem prišli aj pracovníci poruchovej služby plynární a elektrární, taktiež aj zisťovateľ príčin vzniku požiarov a príslušníci Kriminalistického a expertízneho ústavu Policajného zboru z Bratislavy.

Po evakuácii hasiči ešte skontrolovali celý objekt termovíznou kamerou, nikoho ďalšieho už nenašli. "Následne po lokalizácii v čase 03:17 hasiči požiar zlikvidovali, po čom priestory vyvetrali prostredníctvom pretlakového ventilátora. Na záver hasiči opätovne celý objekt skontrolovali, dôkladne vyvetrali a pretože už nehrozilo ďalšie nebezpečenstvo, bol postihnutý objekt odovzdaný príslušníkom polície," uzavrel Petrík.

Presná škoda nebola doposiaľ vyčíslená. "Policajný vyšetrovateľ začal dňa 1. augusta trestné stíhanie vo veci zločinu všeobecné ohrozenie. Príčinu vzniku požiaru polícia vyšetruje," uviedla trenčianska policajná hovorkyňa Elena Antalová.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu