Pondelok13. máj 2024, meniny má Servác, zajtra Bonifác

Policajti nové zbrane nedostanú: Zrušili tender na ich nákup!

Ilustračné foto
Ilustračné foto

BRATISLAVA - Policajti nové služobné zbrane tak skoro nedostanú. Ministerstvo vnútra totiž zrušilo tender na nákup pištolí kalibru 9 mm Luger, ktorý bol vyhlásený ešte vlani v júni.

"Verejné obstarávanie na nákup zbraní bolo zrušené," potvrdila TASR Emília Kočišová z Kancelárie ministra vnútra. Pôvodné podmienky verejného obstarávania podľa nej umožňovali, aby dodávatelia dodali až deväť rôznych typov zbraní. "Táto situácia by bola nehospodárna z ekonomického hľadiska, rovnako technického hľadiska, pretože je to v rozpore s potrebou unifikácie zbraní v Policajnom zbore," vysvetlila Kočišová. Ministerstvo malo v pláne nakúpiť 26.000 pištolí za takmer 8,5 milióna eur.

Kedy bude vyhlásená nová súťaž zatiaľ nie je známe a rovnako ani to, či sa tak stane až po platnosti novely zákona o verejnom obstarávaní, ktorú minister vnútra Robert Kaliňák (Smer-SD) naplánoval na január budúceho roka. "Vzhľadom na momentálnu ekonomickú situáciu súvisiacu s viazaním výdavkov vo všetkých vládnych rezortoch, Ministerstvo vnútra SR musí prehodnotiť každé jedno verejné obstarávanie," povedala Kočišová.

Podľa pôvodných plánov bývalého vedenia rezortu mali policajti dostať nové pištole ešte do konca minulého roka. Proces verejného obstarávania sa však natiahol, pretože jeden z neúspešných záujemcov o štátnu zákazku napadol jeho priebeh na Úrade pre verejné obstarávanie.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu