Utorok7. máj 2024, meniny má Monika, zajtra Ingrida

Obe spoločnosti v pôsobnosti rezortu vnútra skončili v strate

Ilustračné foto
Ilustračné foto

BRATISLAVA - Obe spoločnosti v pôsobnosti Ministerstva vnútra SR so 100 % majetkovou účasťou štátu, Nemocnica svätého Michala i Automobilové opravovne MV SR, ukončili hospodárenie v minulom roku v záporných číslach.

Nemocnica svätého Michala dosiahla v roku 2011 stratu 2,74 milióna eur pri výnosoch 9,39 milióna eur a nákladoch 12,13 milióna eur. K 31. decembru 2011 zamestnávala nemocnica, ktorá vznikla koncom roka 2008 spojením nemocníc rezortu obrany a rezortu vnútra, 411 zamestnancov v pracovnom pomere a 49 zamestnancov v obdobnom pracovnom pomere (činná záloha) s priemernou mesačnou mzdou 1 099,75 eura. Vyplýva to zo Správy o výkone práv akcionára v akciových spoločnostiach so 100 % majetkovou účasťou štátu v pôsobnosti Ministerstva vnútra SR za rok 2011, ktorú v stredu prerokuje vláda.

Nemocnica sv. Michala od 1. júla 2011 znížila počet postelí zo 110 na 100 a začlenila nízkoposteľové oddelenia pod základné posteľové oddelenia nemocnice, kardiologické postele pod interné oddelenie, urologické a gynekologické postele pod chirurgické oddelenie a ortopedické postele pod oddelenie úrazovej chirurgie. Koncom minulého roka zároveň na internom posteľovom oddelení vytvorila nadštandardné izby z peňažného daru pacienta, poukázaného na účet nemocnice.

"Po zmene vedenia dňa 30. júna 2011 nové vedenie akciovej spoločnosti za pomoci reštrukturalizačného tímu od septembra do decembra 2011 pracovalo na analýze štruktúry nákladov spoločnosti a na jej základe spracovalo pre akciovú spoločnosť novú víziu, ktorá má akciovej spoločnosti pomôcť na základe navrhovaných postupov znížiť stratu a zabezpečiť priaznivejší výsledok hospodárenia v budúcom období," uvádza správa.

Spoločnosť Automobilové opravovne Ministerstva vnútra SR za uplynulý rok dosiahla stratu 289-tisíc eur pri výnosoch 7,85 milióna eur a nákladoch 8,14 milióna eur, pričom výška ročných odpisov je 341-tisíc eur. Firma ku koncu roka 2011 mala 184 zamestnancov s priemernou mesačnou mzdou 828 eur.

"Napriek uvedenej skutočnosti dosiahnutý výsledok oproti hospodárskym výsledkom v predchádzajúcich rokoch znamená pozitívny trend (zníženie straty oproti roku 2010 o 53,5 %). Pozitívnym výsledkom je výrazné zlepšenie produktivity práce na zamestnanca z výnosov v rámci jednotlivých prevádzok ako i celej spoločnosti v porovnaní s rokom 2010, na úrovni celej spoločnosti (nárast o 23,59 %)," konštatuje materiál.

Netto hodnota aktív spoločnosti k 31. decembru 2011 dosiahla podľa výsledkov hospodárenia 16,57 milióna eur. Najvyšší podiel na majetku spoločnosti majú neobežné aktíva tvorené dlhodobým nehmotným a hmotným majetkom v netto (zostatkovej) hodnote 14,03 milióna eur. Automobilové opravovne MV SR zabezpečujú údržbu a opravy vozového parku rezortu vnútra, emisné a technické kontroly či odťahovanie nepojazdných služobných cestných vozidiel.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu