Pondelok6. máj 2024, meniny má Hermína, zajtra Monika

Gašparovič vymenoval 39 nových vysokoškolských profesorov

Ivan Gašparovič
Ivan Gašparovič

BRATISLAVA - Prezident Ivan Gašparovič dnes vymenoval 39 nových vysokoškolských profesorov a odovzdal im dekréty. Medzi profesormi je osem žien a 31 mužov. Gašparovič napríklad vymenoval za profesora v odbore ekonomická teória Petra Staněka zo Slovenskej akadémie vied (SAV), ktorý je zároveň ekonomickým poradcom premiéra Roberta Fica.

Medzi novými profesormi je tiež zbormajsterka Slovenskej filharmónie Blanka Juhaňáková či v odbore fyzika kondenzovaných látok a akustika Martin Orendáč z Univerzity Pavla Jozefa Šafárika v Košiciach.

Po dnešku pribudnú profesori v technických odboroch, ako sú napríklad časti a mechanizmy strojov, inžinierske konštrukcie a dopravné stavby alebo strojárske technológie a materiály. Profesormi sa stali aj ľudia z oblasti hudby, literatúry, manažmentu ako aj etiky alebo ekológie.

Naposledy menoval prezident profesorov v novembri minulého roka, keď sa medzi akademickú elitu zaradilo 46 nových profesorov, z nich 17 žien. Počas svojho funkčného obdobia od roku 2004 vymenoval prezident Ivan Gašparovič vyše 800 profesorov.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu