Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Vydýchli si: Doma sú už všetci poškodení klienti Alex Tour

Ilustračné foto
Ilustračné foto

BRATISLAVA - Zo zahraničia sa vrátilo domov už 125 poškodených dovolenkárov, ktorí vycestovali so skrachovanou CK Alex Tour. Poisťovňa Kooperatíva spolu s asistenčnou spoločnosťou Coris zabezpečili ich prevoz v priebehu 48 hodín.

Ako  informovala Katarína Vargová z Kooperatívy, v stredu sa vrátilo 20 dovolenkárov z Kréty, 24 z Korfu a 17 z Antalye. V Turecku a Andalúzii zostalo ešte dokopy 38 turistov, ich prevoz je naplánovaný na nedeľu.

Cestovná kancelária Alex Tour v pondelok vyhlásila krach po 20 rokoch existencie. Za hranicami mala v tom čase 163 dovolenkárov, a to v Bulharsku, Grécku, Turecku, Španielsku. Poisťovňa Kooperativa klientom verejne prisľúbila, že im uhradia primerané náklady spojené s touto situáciou.

"V každom prípade majú poškodení klienti nárok na preplatenie nákladov na dopravu v zahraničí z miesta pobytu do SR, pokiaľ je doprava súčasťou zájazdu, tiež preddavku, respektíve ceny zájazdu, ak nevycestovali a tiež preplatenie rozdielu medzi zaplatenou cenou zájazdu a cenou čiastočne poskytnutého zájazdu," uviedla v utorok hovorkyňa Kooperatívy Erika Barkolová.

Poškodení musia vyplniť Žiadosť o nárok na náhradu škody voči cestovnej kancelárii, ktorá je uvedená na webovej stránke poisťovne pod témou Krach cestovnej kancelárie Alex Tour a zaslať túto žiadosť doporučene na adresu CK Alex Tour - ALEX TOUR, s.r.o., Dom služieb, Gazdovský rad 41, 931 Šamorín.

Následne treba podľa Barkolovej vyplniť Žiadosť o uplatnenie nároku na náhradu škody z poistenia zájazdu pre prípad úpadku CK, ku ktorej je nutné priložiť kópiu Zmluvy o obstaraní zájazdu uzavretú s poistenou cestovnou kanceláriou, kópiu dokladov o úhrade celého zájazdu, prípadne zaplatenej zálohy a kópiu podacieho lístka o zaslaní žiadosti o nárok na náhradu škody voči cestovnej kancelárii. "Žiadame poškodených klientov, aby všetky tieto doklady poslali na príslušné pobočky našej poisťovne. Adresy nájdu na www.koop.sk s preklikom na príslušný kraj," uzavrela Barkolová.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu