Utorok28. máj 2024, meniny má Viliam, zajtra Vilma

Vraždilo sa pred očami policajtov

Zobraziť galériu (5)

POLOMKA - Od úzkosti ani nedýchali! Traja malí zviazaní školáci spolu s mamou prežili v utorok noc plnú hrôzy. Najskôr sa museli prizerať, ako zamaskovaní muži bijú ich otecka. O pár minút už z vedľajšej miestnosti začuli tlmený zvuk výstrelu... Podnikateľa Jána Kubašiaka († 39) zavraždili vo vlastnom dome po tom, čo privolaní policajti nedokázali zneškodniť mužov, ktorí zajali jeho rodinu.

Podľa informácií Nového Času sú za masaker v dome Kubašiaka zodpovední traja bývalí členovia Pohotovostného policajného útvaru v Trenčíne. Podnikateľa usmrtili strelou do hlavy pred očami dvoch policajtov, ktorým sa preukázali služobnými preukazmi a potom ich zajali. „Páchatelia vnikli do domu akoby išlo o policajnú raziu. Mali na sebe čierne uniformy a všetkým prikázali, aby si ľahli na zem. Policajnej hliadke, ktorú privolali susedia s podozrením, že v dome sa niečo deje, povedali, že ide o policajnú akciu,“ opísal noc hrôzy policajný prezident Ján Packa.

V susednej izbe čakali zviazané deti, manželka a príbuzní nebohého. „Jeho žena musela hľadať po dome kľúč od trezoru, ktorý od nej chceli. Najskôr ho pred všetkými zbili a potom odviedli do susednej miestnosti, odkiaľ sa už ozval iba výstrel...“ prehovoril švagor nebohého.

Potom, keď sa jednému z policajtov podarilo vyslobodiť, zavolal na unikajúcich páchateľov posily. Začala sa šialená naháňačka. Pri následnej prestrelke bol jeden policajt zranený. „Je vo vážnom, ale stabilizovanom stave. Má prestrelený tretí stavec. Aj tento profesionálny útok svedčí o tom, že by mohlo ísť o bývalých policajtov. V zadržanej fabii sme našli pravdepodobne vražednú zbraň - pištoľ s tlmičom, pravé značky od auta a takisto výbušninu. Okamžite sme začali po páchateľoch pátrať. Avšak tým, že sme pomáhali zranenému kolegovi, mali pred nami asi polhodinový náskok,“ dodal Packa.

Po zabijakoch včera pátra lo asi 300 policajtov i vrtuľník. O tom, že páchatelia mali špeciálny výcvik, svedčí i spôsob, akým zneškodnili jedného člena hliadky, ktorá ich prenasledovala. Na blikajúce sirény zastavili v tme pri ceste. Vodič zostal vo fabii, zatiaľ čo ostatní dvaja vybehli z auta a schovali sa do kríkov. Vodič vystúpil a s rukami nad hlavou išiel k policajtom. Dvaja policajti mali pištole a tretí brokovnicu. Keď sa k nim vodič blížil, začali jeho komplici z kríkov strieľať. Ľudia v Polomke sa včera schovávajli vo svojich domoch.

Motív činu podľa
polície zatiaľ nie je známy. Údajne by však mal byť spojený s podnikateľskými aktivitami Kubašiaka, ktorý figuruje v obchodnom registri vo viacerých firmách. V minulosti mal byť stíhaný a obvinený zo skrátenia dane v prípade olejári. Kubašiak vraj spolupracoval aj so známou podnikateľskou skupinou na Horehroní, ktorej hovoria šajgalovci.

Vraždilo sa pred očami
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu