Štvrtok18. apríl 2024, meniny má Valér, zajtra Jela

Sestry volajú po riešení patovej situácie, nevylučujú štrajk

Ilustračné foto
Ilustračné foto

BRATISLAVA - Sestry vyzývajú vládu, ministerstvá práce a zdravotníctva, ako aj parlament, aby urýchlene hľadali riešenie patovej situácie, ktorá nastala v súvislosti s plnením nielen ich mzdových požiadaviek.

"V prípade ignorovania našich požiadaviek poverili delegáti snemu radu komory vykonaním série krokov. Keďže komora nemá kompetencie odborovej organizácie, k plneniu uznesenia môže pristúpiť len prostredníctvom vlastných odborov," uviedla dnes prezidentka Slovenskej komory sestier a pôrodných asistentiek (SKSaPA) Mária Lévyová.

Šéf novovzniknutého odborového združenia sestier a pôrodných asistentiek Viliam Záborský avizoval, že na jeseň sa uskutoční ustanovujúca členská schôdza. V prípade, že medzičasom nedôjde k náprave a plneniu, nevylučuje ani diskusiu o prípadnom vyhlásení štrajkovej pohotovosti.

Sestry okrem napĺňania zákona o ich mzdových požiadavkách volajú po kontrole personálnych normatívov v nemocniciach a ich prehodnotení, ako aj upravení postavenia sestier v zariadeniach sociálnej starostlivosti. Žiadajú tiež zriadiť pracovnú skupinu na prípravu zákona o dlhodobej starostlivosti.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu