Pondelok17. jún 2024, meniny má Adolf, zajtra Vratislav

Zadržali advokáta Ernesta Valka

Známy právnik Ernest Valko
Známy právnik Ernest Valko

BRATISLAVA - Polícia dnes zadržala známeho advokáta a bývalého predsedu československého ústavného súdu Ernesta Valka. Na výsluch spolu s ním opäť predviedla aj podnikateľa Ladislava Reháka, ktorý stojí na čele predstavenstva mobilného operátora Orange Slovensko.

Informáciu zverejnili viaceré internetové denníky. Reháka policajti zadržali pre podozrenie z vydierania už minulý týždeň, sudca však naňho neuvalil väzbu.

"Zatiaľ prebieha výsluch, ďalšie informácie nebudem komentovať," povedal pre TASR hovorca prezídia Policajného zboru Martin Korch. Polícia by mala verejnosť informovať vo štvrtok doobeda. Mediálna zástupkyňa Ladislava R. Soňa Pötheová potvrdila zadržanie oboch mužov s tým, že naďalej prebieha výsluch. K ďalším informáciám je podľa nej zložité sa dostať. Nespresnil, z čoho sú obaja podozriví. Podľa informácií istého internetového denníka obom hrozí obvinenie z vydierania a zrejme strávia noc v cele. V prípade Reháka by údajne malo ísť o iné obvinenie ako to, ktorému už čelí.

Zatiaľ čo Rehák podľa slovenských médií významne sponzoroval opozičné KDH, známy právnik Valko sa údajne uchádzal o miesto na kandidátke SDKÚ-DS Mikuláša Dzurindu. Nakoniec sa však na zozname kandidátov neobjavil a miesto toho kandidoval za mimoparlamentnú Občiansku konzervatívnu stranu.

Valko tiež okrem iného pôsobil v dozornej rade Slovenských elektrární a zastupoval Slovenský plynárenský priemysel v spore o zmenky bývalého ministra hospodárstva Jána Duckého. Za prvej vlády Mikuláša Dzurindu zastupoval aj Fond národného majetku.

Reháka polícia prepustila v piatok minulý týždeň, keď na neho okresný súd Bratislava I. odmietol uvaliť väzbu. Podnikateľa spoločne s jeho dvoma synmi a ďalším mužom obviňujú z násilného vydierania účtovníčky v ich firme. Účtovníčku údajne nútili priznať, že spreneverila päť miliónov korún. Rehákov advokát však tvrdí, že účtovníčka peniaze odcudzila.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu