Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

SDKÚ chce strop pre výšku odstupného manažérov štátnych firiem

Ivan Štefanec
Ivan Štefanec (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA – SDKÚ-DS chce obmedziť možnosť udeľovania neadekvátnych odmien pre odchádzajúcich manažérov štátnych podnikov. Ako povedal dnes na tlačovej besede podpredseda strany Ivan Štefanec, SDKÚ-DS ide o zlepšenie verejnej kontroly pri odmeňovaní v štátnych podnikoch.

„Považujeme odmeny v štátnych podnikoch za neadekvátne. Odsudzujeme takéto vysoké odmeny,“ povedal s tým, že SDKÚ-DS navrhuje zverejňovanie platov a odmien manažérov štátnych firiem od 1500 eur. Zároveň chcú presadiť stropy pri odmeňovaní, ktoré by boli individuálne podľa jednotlivých podnikov. Podľa Štefanca by mala existovať priama súvislosť medzi výkonom a odmeňovaním, teda mala by byť udeľovaná odmena za dosiahnutý hospodársky výsledok. „Chceme odmeňovať za výkon, a nie za odchod,“ dodal.

Vysoké odstupné a odmeny dostali viacerí členovia KDH a nominanti hnutia, ktorí po parlamentných voľbách odišli z manažérskych pozícií. Podľa medializovaných informácií takéto odstupné patrí napríklad bývalému generálnemu riaditeľovi Železničnej spoločnosti Slovensko (ZSSK) Pavlovi Kravcovi, ktorý dostal takmer 170-tisíc eur.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu