Nedeľa19. máj 2024, meniny má Gertrúda, zajtra Bernard

Čaká nás daždivý pracovný týždeň: Cez víkend 33-stupňové trópy!

Ilustračné foto
Ilustračné foto

BRATISLAVA - Aj keď počas týždňa nás ešte potrápia prehánky a búrky, zdá sa, že cez víkend sa na nás konečne usmeje slniečko. Teploty totiž podľa Slovenského hydrometeorologického ústavu majú v nedeľu vystúpiť až na 33 stupňov.

V pondelok treba rátať s oblačným a zamračeným počasím, ktoré na mnohých miestach prinesie dážď alebo prehánky, na východe búrky, ojedinele aj s krúpami. Na západnom a strednom Slovensku zrážky postupne ustanú. Najvyššia denná teplota sa vyšplhá na 18 až 23, na Kysuciach, Orave, Liptove a Spiši bude okolo 16 stupňov.

V utorok sa bude nad Európou udržiavať nevýrazná rozsiahla oblasť nižšieho tlaku vzduchu, takže nás opäť čaká oblačno až zamračené, na viacerých miestach dážď alebo prehánky, ojedinele aj búrky. Zrážky sa vyskytnú najmä popoludní. Najvyššia denná teplota 20 až 25, na Kysuciach, Orave, Liptove a Spiši okolo 18 stupňov.

V stredu k nám začne prúdiť od západu chladnejší vzduch spojený s prevažne veľkou oblačnosťou, ktorá spôsobí na mnohých miestach dážď alebo prehánky, ojedinele aj búrky. Denná teplota sa bude pohybovať v rozmedzí 19 až 24, na Kysuciach, Orave, Liptove a Spiši okolo 17 stupňov.

Štvrtkové počasie neprinesie žiadnu veľkú zmenu. Premenlivá oblačnosť a prehánky zasiahnu najmä sever krajiny. Denná teplota porastie na 20 až 25, na Kysuciach, Orave, Liptove a Spiši okolo 17 stupňov. Západný vietor dosiahne rýchlosť 2 až 6, miestami v nárazoch okolo 12 m/s.

V piatok sa bude cez strednú Európu presúvať stred tlakovej výše, čo spôsobí prílev teplejšieho vzduchu od juhozápadu. Hoci bude cez deň polooblačno miestami s prehánkami, denná teplota vystúpi na 23 až 28, na severe okolo 21 stupňov.

Cez víkend si už užijeme slnečného a horúceho počasia. V sobotu polojasno. Denná teplota odhadovaná na 27 až 32, na severe okolo 25 stupňov. V nedeľu jasno až polooblačno s teplotami 27 až 33 stupňov. Netreba preto zabúdať, že slnečné lúče bývajú zradné a vychutnávať si ich s rozumom.

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu