Štvrtok30. máj 2024, meniny má Ferdinand, zajtra Petrana, Petronela, Nela

Čínsky kuchár pracoval za stravu a ubytovanie, vyhostia ho

Ilustračné foto
Ilustračné foto

BRATISLAVA - V známej čínskej reštaurácii v Bratislave našli policajti čínskeho kuchára, ktorý sa nelegálne zdržiaval na našom území. Vyšetrovateľ Národnej jednotky boja proti nelegálnej migrácii obvinil z trestného činu prevádzačstva jednu Číňanku.

Obvinenie padlo práve po kontrole, ktorú polícia vykonala v čínskom podniku. Tridsaťsedemročný hlavný kuchár tu pracoval za ubytovanie a stravu. Ako agentúru SITA informovala hovorkyňa Prezídia PZ Denisa Baloghová, cudzinec policajtom predložil slovenský občiansky preukaz, na Slovensku sa však zdržiaval bez povolení na pobyt a zamestnanie. Prácu mu zabezpečila 44-ročná žena slovenskej štátnej príslušnosti, ale čínskej národnosti. Finančná odmena, ktorú mala Jie L. získať za sprostredkovanie práce, je predmetom ďalšieho vyšetrovania. Obvinenej žene v prípade dokázania viny hrozí trest na dva až osem rokov. Stíhaná je na slobode. Nelegálne pracujúci cudzinec skončil v Útvare policajného zaistenia pre cudzincov v Medveďove a čaká ho administratívne vyhostenie.

Ide o 20. prípad prevádzačstva od začiatku roka. Polícia v tomto roku obvinila 25 osôb. V minulom roku vzniesla obvinenie v 35 prípadoch trestného činu prevádzačstva, išlo o 92 prevádzačov. Rok predtým v 30 prípadoch obvinila polícia z tohto činu 81 osôb.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu