Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Kuriózna anketa: Poslanec v Rožňave dal hlasovať o svojom kolegovi!

Roman Ocelník
Roman Ocelník (Zdroj: inforoznava.sk)

ROŽŇAVA – Kuriózna situácia nastala medzi poslancami v Mestskom zastupiteľstve v Rožňave. Roman Ocelník, známy predovšetkým ako dokumentarista dopravných nehôd, dal hlasovať na svojom blogu o kolegovi Matúšovi Bischofovi a v avíze na anketu ho dokonca nazval "trepadlom".

“Ako ste spokojný s prácou poslanca Bischofa?”, pýta sa v ankete, v ktorej môžu respondenti zaškrtnúť jednu z dvoch ponúknutých odpovedí: “Ako poslanec spravil pre Rožňavu už veľa” alebo “Sklamal, zatiaľ za ním nevidno žiaden výsledok”.

Príčinou je zrejme to, že Ocelník teraz podal návrh na zníženie počtu poslancov, ktorý však pôvodne podali občianski aktivisti ešte v roku 2010. Poslanec Bischof, ktorý petíciu vtedy doručil do podateľne mestského úradu, ho preto prirovnal k nočnej líške v kuríne. Ocelník v reakcii na svojom blogu pripomína, že Bischof sa stal medzitým poslancom, no doteraz podobný návrh nepodal.

Správu priniesol portál inforoznava.sk, podľa ktorého poslanci na svojom rokovaní vo štvrtok 24. mája jednomyseľne zamietli Ocelníkom predložený ale nepripravený návrh na zníženie počtu poslancov. Rokovať o znížení počtu poslancov zo 17 na 13 a volebných obvodov z 3 na 2 budú preto až na zasadnutí zastupiteľstva v septembri, čomu má okrem iného predchádzať aj verejná diskusia.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu