Utorok14. máj 2024, meniny má Bonifác, zajtra Žofia, Sofia

Lekárku vinia zo smrti Miškovej matky

Obžalovaná Antónia K. (62) prichádza na súdne pojednávanie. Zobraziť galériu (3)
Obžalovaná Antónia K. (62) prichádza na súdne pojednávanie.

ŽIAR NAD HRONOM - Podľa prokurátora i rodiny môže za smrť Ivany Majerovej († 28) anestéziologička. Na Okresnom súde v Žiari nad Hronom sa začalo súdne pojednávanie s Antóniou K. (62), ktorá je obžalovaná z trestného činu ublíženia na zdraví.

Podľa znalcov lekárka pri cisárskom reze nezaviedla pacientke intubačnú kanylu do dýchacích ciest, ale do pažeráka. Ivane nedostatok kyslíka spôsobil poškodenie mozgu a neskôr i smrť. Lekárom v nemocnici v Novej Bani sa našťastie podarilo pri pôrode zachrániť aspoň dieťatko. Miško má teraz dva roky a nikdy už nepocíti lásku a dotyky svojej mamičky. Tá sa na dieťatko spolu s manželom Jozefom veľmi tešila, ale nikdy ho neuvidela. „Postupovala som správne. Kanylu som po zavedení ešte raz skontrolovala a nevidela som v tom žiadny problém,“ povedala na súde lekárka, ktorá má viac ako tridsaťročnú prax. „Cítim sa nevinná. Všetko prebehlo tak rýchlo. Je mi ľúto, čo sa stalo. Za tieto posledné dva roky mám ťažký život a stále nad tým rozmýšľam,“ dodala Antónia K.

Opačný názor má manžel nebohej Jozef, ktorý žije s malým Miškom v Brehoch pri Novej Bani. „Mal to byť pôrod bez komplikácií. O tom, že má manželka nejaké problémy, mi povedali až neskôr. Vraj bola 25 minút bez kyslíka a jej stav je vážny. Jednoznačne chybu urobila lekárka. Manželka sa veľmi na dieťatko tešila, mali to byť naše najkrajšie chvíle,“ dodáva s pohnutým hlasom Jozef, ktorý sa snaží Miškovi nahradiť materinskú lásku. Ivana Majerová odpočíva na cintoríne v Brehoch. Pri náhrobku v tvare srdca malý Miško často povie: „Tu spí mamička.“ V prípade, že anestéziologičku uzná súd za vinnú, hrozí jej trest dva roky nepodmienečne, alebo zákaz činnosti.

Viete viac? Napíšte nám, pretože my kupujeme Vaše tipy!
Lekárku vinia zo smrti
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu