Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Tragická zrážka pri Hlohovci: Obeťou aj mladé dievča (†12)

Hasiči mieria na miesto nehody Zobraziť galériu (8)
Hasiči mieria na miesto nehody

HLOHOVEC – Štyria ľudia zomreli po mimoriadne tragickej dopravnej nehode. Tá sa stala včera krátko pred 18:00 medzi Hlohovcom a Dolným Trhovišťom.

Obeťami boli 37-ročný vodič osobného vozidla Octavia a traja z piatich spolujazdcov. Pri prejazde pravotočivou zákrutou v smere od Dolného Trhovišťa na Hlohovec auto z dosiaľ nezistených príčin prešlo do protismeru, kde sa zrazilo s oproti idúcim nákladným autom na prepravu betónu s 24-ročným vodičom z Jalšového.

Podľa svedkov zrážky obete utrpeli pri nehode devastačné zranenia a vodič škodovky vraj neprimerane šliapol na plyn. "Išiel veľmi rýchlo a to bolo na ceste ešte iba chvíľu predtým napršané," povedal pre GLOBAL24 jeden z kamionistov.

Pri nehode namieste zomreli 19-ročná spolujazdkyňa z Trnavy a 25-ročný muž z Hlohovca, 12-ročné dievča z Hlohovca sa záchranári snažili oživiť, napokon však aj to zomrelo. Ďalšie 14-ročné dievča z Hlohovca utrpelo ťažké zranenia a 18-ročný Hlohovčan sa zranil ľahko. Vodič domiešavača sa nezranil, alkohol u neho zistený nebol. Prítomnosť alkoholu u vodiča osobného auta určí až pitva. Predchádzajúce informácie o nehode dnes spresnil krajský policajný hovorca v Trnave Michal Hanus.

Na mieste udalosti zasahovali záchranári a hasiči. Podľa zastupujúceho hovorcu hasičov v Trnave Mariána Hrušku boli k nehode vyslaní hlohovskí príslušníci Hasičského a záchranného zboru (HaZZ) SR s technikou Mercedes Benz Atego. "Po konzultácii s veliteľom zásahu začali s ošetrovaním a stabilizáciou jednej postihnutej osoby až do príchodu ďalšieho vozidla zdravotníkov. Po ich príchode jedného člena posádky vyslali na zabezpečenie voľného priestranstva pre povolaný vrtuľník Leteckej záchrannej služby (LZS) a zvyšní pomáhali lekárom pri resuscitácii a poskytovaní prvej pomoci zraneným osobám," opísal priebeh záchrannej akcie Hruška. Na miesto následne prišli aj ďalšie hasičské jednotky z Piešťan a Topoľčian.

"Po ošetrení a stabilizácii postihnutých osôb bola jedna osoba aj s nosidlami naložená do automobilu a za stálej resuscitácie prepravená k vrtuľníku, ktorý pristál asi 500 metrov od miesta nehody pri krajnici cesty. Druhú zranenú osobu naložili na nosidlá a preniesli do sanitného vozidla. Štátna cesta bola v oboch smeroch uzatvorená. Po zdokumentovaní nehody políciou boli dve mŕtve osoby za pomoci hydraulického vyslobodzovacieho náradia vytiahnuté z vraku vozidla, tretia mŕtva osoba sa nachádzala mimo vozidla – pravdepodobne preletela cez čelné sklo," uviedol Hruška. Na miesto sa dostavila odťahová služba a traktor s radlicou, ktorý odhŕňal vysypaný betón v objeme 7 kubických metrov z domiešavača mimo komunikáciu. Zvyšný betón z havarovaného domiešavača vyliali, nakoľko hrozilo prevrátenie vozidla pri jeho odťahovaní. Zásah skončil pred 23. hodinou.

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu